Harry herceg és Meghan végleg szakított a Spotify-al
2023-06-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Közös megegyezéssel megszűnik Harry hercegnek és feleségének, Meghan hercegnőnek a Spotify streamingszolgáltatóval kötött szerződése – számolt be pénteken a The Guardian online kiadása.

A pár Archewell Audio podcastvállalkozása a Spotify vállalattal 2020-ban aláírt megállapodás óta csupán egy podcastsorozatot készített Archetypes címmel. A Variety értesülése szerint a Spotify több tartalmat várt az Archewell Audiótól, Harry és Meghan viszont szerette volna, ha műsoraikat nem csak kizárólag a Spotify forgalmazhatja.

A házaspár 2020 januárjában mondott le a brit királyi család magas rangú tagjaként ellátandó hivatalos funkcióiról, majd új életet kezdett Amerikában. Az Archewell jövedelmező üzleti kapcsolatokat kötött egyebek mellett a Netflix és a Spotify szolgáltatókkal.

Tavaly a korábbi amerikai elnök, Barack Obama és felesége, Michelle Obama is befejezte Spotify-jal való együttműködését – amely a podcastjukat szintén exkluzív szerződéssel forgalmazta –, és inkább az Amazon Audible vállalkozásával kötött szerződést.