Háromcsokis kekszsüti
Hozzávalók kb. 20 szelethez
-50 dkg darált háztartási keksz
-15 dkg vaj
-15 dkg porcukor
-10 dkg étcsokoládé (70%-os)
-10 dkg tejcsokoládé
-10 dkg fehércsokoládé
-kb. 1/2 dl tej
-vaníliás porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
A darált kekszet három tálba egyformán elosztjuk, majd hozzáadunk 5-5 dkg puha vajat, 5-5 dkg porcukrot. A csokoládékat külön-külön tálkába tördeljük, és vízgőzfürdő fölött felolvasztjuk.
A vajas-porcukros darált keksz adagokhoz hozzáöntjük az olvasztott ét, tej-, illetve fehércsokoládét, és külön-külön, gyorsan egynemű keksztésztává gyúrjuk. Közben, ha kell, kevés tejet öntsünk hozzá, hogy krémesebb legyen.
Ezután a csokoládés keksztésztákat sütőpapírral vagy alufóliával bélelt közepes méretű tepsibe egyenként elsimítjuk. Ha elkészült az egyik réteg, utána jöhet a következő. A tetejét vizes kézzel elsimítjuk és hűtőben megdermesztjük.
Tálaláskor vágódeszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt vagy fóliát és forró vízbe mártott éles késsel, téglalapokra daraboljuk. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva