Háromcsokis kekszsüti
2024-11-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 20 szelethez

-50 dkg darált háztartási keksz

-15 dkg vaj

-15 dkg porcukor

-10 dkg étcsokoládé (70%-os)

-10 dkg tejcsokoládé

-10 dkg fehércsokoládé

-kb. 1/2 dl tej

-vaníliás porcukor a tálaláshoz

Elkészítés:

A darált kekszet három tálba egyformán elosztjuk, majd hozzáadunk 5-5 dkg puha vajat, 5-5 dkg porcukrot. A csokoládékat külön-külön tálkába tördeljük, és vízgőzfürdő fölött felolvasztjuk.

A vajas-porcukros darált keksz adagokhoz hozzáöntjük az olvasztott ét, tej-, illetve fehércsokoládét, és külön-külön, gyorsan egynemű keksztésztává gyúrjuk. Közben, ha kell, kevés tejet öntsünk hozzá, hogy krémesebb legyen.

Ezután a csokoládés keksztésztákat sütőpapírral vagy alufóliával bélelt közepes méretű tepsibe egyenként elsimítjuk. Ha elkészült az egyik réteg, utána jöhet a következő. A tetejét vizes kézzel elsimítjuk és hűtőben megdermesztjük.

Tálaláskor vágódeszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt vagy fóliát és forró vízbe mártott éles késsel, téglalapokra daraboljuk. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva