Hamburger másként
2024-05-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 darabhoz:

-1 gerezd fokhagyma

-50 dkg darált marhahús

-2 ek. olaj

-1 fej vöröshagyma

-1 mk. cukor

-1 uborka

-2 db paradicsom

-4 ek. ketchup

-4 ek. majonéz

-4 hamburgerzsemle

Elkészítés:

A fokhagymát meghámozzuk, lereszeljük. A húst 1 csapott teáskanál sóval, fél csapott teáskanál frissen durvára őrölt borssal és a fokhagymával jól elkeverjük. Kisebb pogácsákat formázunk belőle, melyeket kiolajozott serpenyőben megsütünk. Megsült húspogácsákat kisebb darabokra vágjuk.

A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, a húspogácsák után kissé átpirítjuk, megszórjuk a cukorral, hogy karamellizálódjon. A paradicsomot és az uborkát megmossuk, felszeleteljük. A ketchupot és a majonézt összekeverjük.

A hamburgerzsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk és megtöltjük úgy, hogy először kibéleljük uborkával, erre jön a hús, a hagyma, a paradicsom, a majonézes szósz, majd újra paradicsom, uborka. Végül tálalás előtt ráhelyezzük a buci tetejét.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva