Hagymás pite
2025-02-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:

-1 gerezd fokhagyma

-2 dl natúr joghurt

-1 mk. só

-2 ek. olívaolaj

-1,5 bögre finomliszt

-1/2 csomag sütőpor

A feltéthez:

-5 nagy fej lila hagyma

-1 ek. cukor

-2 ek. olívaolaj

-2 ek. balzsamecet

Elkészítés:

A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk.

A joghurtot elkeverjük a fokhagymával, a sóval, az olívaolajjal, kisebb adagokban beledolgozzuk a sütőporos lisztet. (ha túl ragacsos, adjunk még kevés lisztet hozzá) Fóliába csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.

A feltéthez:

a hagymát megpucoljuk, felszeleteljük, és serpenyőben olívaolajon lefedve megpároljuk. Megszórjuk sóval, a cukorral, rálocsoljuk a balzsamecet, és magasabb hőfokon addig sütjük, amíg karamellizálódik (kb. 5 perc).

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, a tepsibe fektetjük. Rárakjuk a hagymát, és a sütőben kb. 20 percig sütjük.

Munka: 30 perc

Fogyasztható: 1,5 óra múlva