Hagymás pite
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához:
-1 gerezd fokhagyma
-2 dl natúr joghurt
-1 mk. só
-2 ek. olívaolaj
-1,5 bögre finomliszt
-1/2 csomag sütőpor
A feltéthez:
-5 nagy fej lila hagyma
-1 ek. cukor
-2 ek. olívaolaj
-2 ek. balzsamecet
Elkészítés:
A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk.
A joghurtot elkeverjük a fokhagymával, a sóval, az olívaolajjal, kisebb adagokban beledolgozzuk a sütőporos lisztet. (ha túl ragacsos, adjunk még kevés lisztet hozzá) Fóliába csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
A feltéthez:
a hagymát megpucoljuk, felszeleteljük, és serpenyőben olívaolajon lefedve megpároljuk. Megszórjuk sóval, a cukorral, rálocsoljuk a balzsamecet, és magasabb hőfokon addig sütjük, amíg karamellizálódik (kb. 5 perc).
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, a tepsibe fektetjük. Rárakjuk a hagymát, és a sütőben kb. 20 percig sütjük.
Munka: 30 perc
Fogyasztható: 1,5 óra múlva