Habos-citromos sütemény
Hozzávalók kb. 20 szelethez
A tésztához:
-2 tojás
-12 dkg cukor
-5 dkg vaj
-1 citrom reszelt héja
-1 csomag sütőpor
-20 dkg liszt
-½ dl tej
A krémhez:
-2 lime
-1 nagy pohár sűrű zsíros tejföl
-2 ek. vaníliás porcukor
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat a cukorral, a puha vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a sütőporral elkevert lisztet és kevés tejet, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk. Ezután sütőpapírral bélelt közepe méretű tepsibe öntjük, elsimítjuk, a sütőben, kb. 25-30 perc alatt pirosra sütjük. Végül kihűtjük, és 4x4 centis kockákra vágjuk.
A krémhez a lime-ot megmossuk, az egyik héját lereszeljük, levét kicsavarjuk, a másikat cikkekre vágjuk. A tejfölt a vaníliás porcukorral, a lime reszelt héjával, kicsavart levével habosra keverjük. Tálaláskor a sütikockák felére 1-1 kiskanál lime-os tejfölt teszünk, rátesszük a következő sütiket, a tetejére is tejfölt kanalazunk és 1-1 vékony cikk lime-mal díszítjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
Tipp: Érdemes zsíros, sűrű tejfölt használni, ugyanis csak ezt tudjuk habosra keverni. A könnyű light tejfölök elfolyósodnak, így azokat most muszáj elkerülni.