Habos-citromos sütemény
2024-03-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 20 szelethez

A tésztához:

-2 tojás

-12 dkg cukor

-5 dkg vaj

-1 citrom reszelt héja

-1 csomag sütőpor

-20 dkg liszt

-½ dl tej

A krémhez:

-2 lime

-1 nagy pohár sűrű zsíros tejföl

-2 ek. vaníliás porcukor

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat a cukorral, a puha vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a sütőporral elkevert lisztet és kevés tejet, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk. Ezután sütőpapírral bélelt közepe méretű tepsibe öntjük, elsimítjuk, a sütőben, kb. 25-30 perc alatt pirosra sütjük. Végül kihűtjük, és 4x4 centis kockákra vágjuk.

A krémhez a lime-ot megmossuk, az egyik héját lereszeljük, levét kicsavarjuk, a másikat cikkekre vágjuk. A tejfölt a vaníliás porcukorral, a lime reszelt héjával, kicsavart levével habosra keverjük. Tálaláskor a sütikockák felére 1-1 kiskanál lime-os tejfölt teszünk, rátesszük a következő sütiket, a tetejére is tejfölt kanalazunk és 1-1 vékony cikk lime-mal díszítjük.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva

Tipp: Érdemes zsíros, sűrű tejfölt használni, ugyanis csak ezt tudjuk habosra keverni. A könnyű light tejfölök elfolyósodnak, így azokat most muszáj elkerülni.