Gyümölcsös pohárkrém grillezett barackkal
2024-07-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-2,5 dl tejszín

-4 dl görög joghurt

-15 dkg málna + a díszítéshez

-15 dkg áfonya + a díszítéshez

-2 ek. citromlé

-2 ek. porcukor

-2-3 szem őszibarack(befőtt)

-3 kk. olívaolaj

-friss menta a díszítéshez

Elkészítés:

A tejszínt kb. 15 percre a fagyasztóba tesszük. A joghurtot a hűtőben jól lehűtjük. A gyümölcsöket átválogatjuk, ha kell, leöblítjük.

A málnát és az áfonyát kis edénybe szórjuk, meglocsoljuk a citromlével, és összerottyantjuk.

A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd a joghurthoz keverjük. Négy pohár aljára gyümölcsszószt teszünk, rákanalazunk a tejszínes joghurtból, majd újabb réteg gyümölcsszósz következik, amíg a pohár megtelik. A tetejére hab kerüljön, amit mentával díszítünk.

A barackokat kimagozzuk (a befőttet nagyon alaposan lecsepegtetjük), félbe-negyedbe vágjuk, olajjal vékonyan megkenjük és serpenyőben vagy grillsütőn meggrillezzük. A krémmel tálaljuk, megszórhatjuk a félretett gyümölcsökkel.

Munka: kb. 25 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva