Gyümölcsös pohárkrém grillezett barackkal
Hozzávalók 4 személyre
-2,5 dl tejszín
-4 dl görög joghurt
-15 dkg málna + a díszítéshez
-15 dkg áfonya + a díszítéshez
-2 ek. citromlé
-2 ek. porcukor
-2-3 szem őszibarack(befőtt)
-3 kk. olívaolaj
-friss menta a díszítéshez
Elkészítés:
A tejszínt kb. 15 percre a fagyasztóba tesszük. A joghurtot a hűtőben jól lehűtjük. A gyümölcsöket átválogatjuk, ha kell, leöblítjük.
A málnát és az áfonyát kis edénybe szórjuk, meglocsoljuk a citromlével, és összerottyantjuk.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd a joghurthoz keverjük. Négy pohár aljára gyümölcsszószt teszünk, rákanalazunk a tejszínes joghurtból, majd újabb réteg gyümölcsszósz következik, amíg a pohár megtelik. A tetejére hab kerüljön, amit mentával díszítünk.
A barackokat kimagozzuk (a befőttet nagyon alaposan lecsepegtetjük), félbe-negyedbe vágjuk, olajjal vékonyan megkenjük és serpenyőben vagy grillsütőn meggrillezzük. A krémmel tálaljuk, megszórhatjuk a félretett gyümölcsökkel.
Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva