Gyors almás torta
Hozzávalók 12 szelethez:
-2 alma
-1 tojás
-10 dkg cukor
-10 dkg liszt
-1 tk. sütőpor
-10 dkg darált mák
-1 dl olaj
-2,5 dl tejföl
-Porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, húsát lereszeljük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk-kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm-es kapcsos tortaformát.
A tojást elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mákot, az olajat, a tejfölt, végül az almát. A formába öntjük, és a sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Ha kihűlt, porcukorral meghintjük és fogyaszthatjuk is.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva