Görögdinnye sütik
2024-07-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 14 darabhoz

A tésztához:

-15 dkg liszt

-10 dkg hideg vaj felkockázva

-5 dkg porcukor

-1 tojás

-pár csepp zöld ételfesték

A tetejére:

-10 dkg görögdinnyehús

-25 dkg mascarpone

-8 dkg porcukor

-pár csepp piros ételfesték

-1 csomag zselatinfix

-5 dkg csokicsepp

Elkészítés:

A linzertészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, folpack-ba csomagoljuk és hűtőbe tesszük 30 percre.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk, 8 centis köröket szúrunk ki belőle. Félbevágjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk. A sütőben kb. 8 perc alatt készre sütjük.

Péppé törjük a dinnyehúst, a mascarponét kikeverjük a dinnyelével, a porcukorral, pár csepp piros festékkel, ha szükséges zselatinfixet is rakunk bele. A kisült linzereket megkenjük a piros krémmel, és csokilencsével megszórjuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva