Görögdinnye sütik
Hozzávalók kb. 14 darabhoz
A tésztához:
-15 dkg liszt
-10 dkg hideg vaj felkockázva
-5 dkg porcukor
-1 tojás
-pár csepp zöld ételfesték
A tetejére:
-10 dkg görögdinnyehús
-25 dkg mascarpone
-8 dkg porcukor
-pár csepp piros ételfesték
-1 csomag zselatinfix
-5 dkg csokicsepp
Elkészítés:
A linzertészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, folpack-ba csomagoljuk és hűtőbe tesszük 30 percre.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk, 8 centis köröket szúrunk ki belőle. Félbevágjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk. A sütőben kb. 8 perc alatt készre sütjük.
Péppé törjük a dinnyehúst, a mascarponét kikeverjük a dinnyelével, a porcukorral, pár csepp piros festékkel, ha szükséges zselatinfixet is rakunk bele. A kisült linzereket megkenjük a piros krémmel, és csokilencsével megszórjuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva