4 tipp, hogy megcsalás után újra önbizalmad legyen
2024-07-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Vannak olyan személyek, akik könnyen túlteszik magukat egy megcsaláson, viszont vannak olyanok is, akik sokáig örlődnek a múlton és próbálnak rájönni, vajon miért épp velük történt meg mindez. Viszont, ha jobban belegondolsz, ez is egy tanulság lehet az élettől, amely által lehetőséged lesz, hogy egy újabb kapcsolatban más szemszögből is átlásd a kapcsolatot.

Ha megcsalt a párod, ezzel csak azt mutatta meg, hogy ő milyen személy és, hogy nem érdemel meg téged. Sok esetben jobb is, ha mindez akkor történik meg, amikor még nem vagytok házasok, hiszen így nincsenek épp annyira súlyos következményei a szakításotoknak, mintha házasok lennétek vagy gyerekeitek lennének. A legtöbb esetben, ha egy ember megcsalja a párját egyszer, akkor nagy valószínűséggel többször is meg fogja ezt tenni. Úgyhogy ne siránkozz, ha megcsalt a párod! Ebben az időszakban a legjobb megoldás az, ha saját magadra koncentrálsz, összeszeded magad és igyekszel minél jobb önmagadat adni.1. Vedd tudomásul, hogy a jövőd más lesz, mint a múltad!

A múltnak nincs sok köze a jelenhez, ezáltal ha a múltban megcsaltak és megsebeztek, nem azt jelenti, hogy a jövőben is szenvedni fogsz. Felejtsd el a rossz élményeket és próbálj meg tanulni a tapasztalatból. Ha nem tudod elengedni ezeket a sértéseket és megaláztatásokat, és csak gyűjtöd magadban a keserűséget, oda juthatsz, hogy soha nem fogsz megbízni az emberekben, sőt még magadban sem.

2. Változtasd meg a másokról alkotott képet!

Saját meggyőződéseink megmutathatják az előre vezető utat vagy visszatarthatnak minket. Azt szokták mondani, hogy amire gondolsz, azt fogod bevonzani az életedbe. Ebben az esetben fontos az, hogy felismerd a megcsalással kapcsolatos gondolataidat és meglásd, milyen hatással van arra, ahogyan a körülötted lévő embereket szemléled. Ha minden férfiről azt gondolod, hogy bármikor megcsalhat, könnyen megeshet, hogy nem figyelsz oda rájuk eléggé, ezáltal pedig egy újabb megcsalás áldozatává válsz. Változtasd meg tehát a másokról alkotott képet és próbálj meg sokkal pozitívabban gondolkodni.

3. Kezdj el újra hinni önmagadban!

Az önmagadban való hit a legfontosabb akkor, ha talpra szeretnél állni. Ha nehezedre esik megbízni valakiben, akkor igazából magadban nem bízol meg eléggé, és nem látod azt, hogy mennyire nagyszerű vagy mindenféle szempontból. Ne vádold magad amiatt, mert csak a hibáidat látod, ez általában akkor szokott lenni, amikor negatív gondolatok halmoznak el. Ebben az esetben elsődleges cél az, hogy újragondold azt, ahogyan nézel magadra, és kezdj el újra hinni önmagadban. Egy lapra írj fel legalább harminc olyan jó döntést, ami az életed során hoztál. Rá fogsz jönni, hogy nagyon sok okod van arra, hogy büszke legyél önmagadra és arra, ahogyan cselekszel.

4. Értsd meg, hogy nem csak rólad van szó!

Amikor egyes emberekről azt gondoljuk, hogy képesek megcsalni, akkor tudd, hogy nem amiatt történik meg mindez, mert te így gondolkodsz róluk, hanem amiatt ahogyan ők gondolkodnak. Amikor szerelemből szenvedünk, a legtöbbször azt a kérdést tesszük fel magunknak, hogy „Miért bántott meg?”. Erre a kérdésre valószínű soha nem fogod megtudni a választ, bármennyit is agyalsz rajta. Így inkább hagyj fel az aggodalmaskodással és távolítsd el őt örökre az életedből!


Ez is érdekelhet! - Hogyan szakíts 30 évesen?