Gnocchis saláta üvegben
Hozzávalók 4 személyre:
-50 dkg gnocchi (készen kapható)
-20 dkg vöröskáposzta
-20 dkg uborka
-30 dkg miniparadicsom
-5 dkg sárgarépa
-3 dkg rukkola saláta
-2 ek. salátaöntet ízlés szerint
Készítsen saját öntetet:
-1 dl zsírszegény natúr joghurt
-1 gerezd fokhagyma
-1 tk. ecet
-ízlés szerint só, bors és fűszernövények
Elkészítés:
Készítsük el a gnocchit a csomagoláson található utasítás szerint, és osszuk el két üvegbe.
Vékonyra szeleteljük a vöröskáposztát, felkockázzuk az uborkát és negyedeljük a paradicsomot. A sárgarépát vagy lereszeljük, vagy vékonyan felszeleteljük.
Ezután rétegezzük az egyes zöldségeket a gnocchival az üvegekbe, és vagy azonnal fogyasszuk el, vagy tároljuk a hűtőben.
Fogyasztás előtt öntse rá az öntetet: Lehet kész könnyű öntetet használni, vagy készíthetünk saját öntetet alacsony zsírtartalmú természetes joghurtból.
Ehhez a natúr joghurtot elkeverjük az áttört fokhagymával, az ecettel, sóval, borssal, zöldfűszerekkel ízesítjük.