Gáztűzhely rácsát így tisztítsd meg pillanatok alatt
Pillanatok alatt végezhetsz vele, mégis olyan lesz, mint újkorában.
Az égett zsírt, az ételkiömléseket nagyon nehéz karcolások és foltok nélkül letisztítani. De azért közel sem lehetetlen... A hideg zsíroldó a leghatékonyabb a zsír és az égett foltok eltávolítására. Használatával elkerülheted a fémfelületek megkarcolását is.
A tisztításhoz vastag gumikesztyű használata javasolt. A tűzhelyen kívül rozsdamentes acéledények tisztítására is használhatók.
Csak zománcozott felületeken szabad használni őket, mivel a tűzhely oldaláról a sima festéket is lecsiszolják. És sose felejts el szellőztetni a használata közben és után!
A módszer
Permetezd be a tisztítandó felületet, majd hagyd hatni 10-15 percig, és bő vízzel öblítsd le. Ha makacsabb zsírfoltokkal, ráragadt ételmaradékokkal és korommal van dolga, vedd le a rácsot a tűzhelyről, és tedd egy nagy, vastag szemeteszsákba.
Alaposan permetezd be zsíroldószerrel, majd zárd le a zsák száját, és hagyd állni néhány órát. Ezután bő vízzel mosd le a feloldódott szennyeződést.
Ezek a zsírtalanítók grillező és elektromos sütőgrillekre, egyéb sütőlapokra és acél főzőedényekre is használhatók. A kád oldalára tapadt zsírt és a mosdókagylókról a szappanmaradványokat is eltávolítja, és ugyanilyen hatékonyan működik a csempéken is.
Alternatív szerek
A szódabikarbóna és a természetes citromlé is bevált otthoni tisztítószerek, de azok más ételfoltokon hatékonyabbak, mint a zsíros felületen.
Az almaecet és porcukor keveréke a rácsra tapadt ételmaradékot is feloldja.
A mosószóda, ha műanyag súrolókorongokkal együtt használja, segíthet eltávolítani a tűzhelyről az enyhébb szennyeződéseket.