Fűszeres lencseragu sütőtökben
Hozzávalók kb. 4 adaghoz:
-2 db kicsi sütőtök
-2 db sárgarépa
-1 fej vöröshagyma
-4 gerezd fokhagyma
-10 dkg császárszalonna
-30 dkg vörös lencse
-2 ek. olívaolaj
-1-1 mk. római kömény, pirospaprika
-8 dl húsleves (lehet kockából is)
-1 kis pohár natúr görög joghurt
-1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A tököt kettévágjuk, a magját kikaparjuk. A répát meghámozzuk, felkockázzuk. A hagymát, a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A szalonnát nagyobb kockákra vágjuk. A lencsét megmossuk.
Lábasban felmelegítjük az olajat, rádobjuk a hagymát, a fokhagymát, a szalonnát. Pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a lencsét, a répát, a fűszereket, és felöntjük a húslevessel. Készre főzzük 20 perc alatt.
A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. A sütőtököt megtöltjük a lencsés masszával, és a sütőben egy óra alatt puhára sütjük. A petrezselymet felaprítjuk, elkeverjük a natúr joghurttal, sózzuk, borsozzuk, a tökhöz tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
