Fűszeres húsgombócok sültkukorica-salátával
2025-07-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A nyárshoz:

-1 fej fehér héjú hagyma

-1 ág rozmaring

-3 ág kakukkfű

-65 dkg darált borjúhús

-1 csapott kk. chilipaprika-por

-5 ek. olaj

A salátához:

-1 fej fehér héjú hagyma

-1 piros húsú kaliforniai paprika

-60 dkg morzsolt kukorica, konzerv

-3 ek. kukoricaolaj

-1 dl tequila

Elkészítés:

A hagymákat megtisztítjuk, a zöldfűszereket leöblítjük, a körethez a paprikát megmossuk, valamennyit apróra vágjuk. A kukoricát lecsepegtetjük.

A darált húst a hagymával, a zöldfűszerekkel, a chilipaprikával, sóval, borssal ízesítjük, majd kézzel nagyon alaposan összedolgozzuk. Ezután vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formálunk belőle, tömörítve meggömbölyítjük, hogy majd sülés közben ne essenek szét, és nyársakra húzzuk.

A salátához felforrósítjuk az olajat és a hagymát 10-15 másodperc alatt megfuttatjuk rajta. Hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, majd rászórjuk a kukoricát és erős lángon, rázogatva 3-4 perc alatt összepirítjuk. Közben sóval, borssal ízesítjük, majd mikor lehúzzuk a tűzről, meglocsoljuk a tequilával és hűlni hagyjuk.

Közben a nyársakat meglocsoljuk az olajjal és forró grillen 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Forrón, a hideg sültkukorica-salátával tálaljuk.

Munka: kb. 35 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva