Fűszeres húsgombócok sültkukorica-salátával
Hozzávalók 4 személyre
A nyárshoz:
-1 fej fehér héjú hagyma
-1 ág rozmaring
-3 ág kakukkfű
-65 dkg darált borjúhús
-1 csapott kk. chilipaprika-por
-5 ek. olaj
A salátához:
-1 fej fehér héjú hagyma
-1 piros húsú kaliforniai paprika
-60 dkg morzsolt kukorica, konzerv
-3 ek. kukoricaolaj
-1 dl tequila
Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk, a zöldfűszereket leöblítjük, a körethez a paprikát megmossuk, valamennyit apróra vágjuk. A kukoricát lecsepegtetjük.
A darált húst a hagymával, a zöldfűszerekkel, a chilipaprikával, sóval, borssal ízesítjük, majd kézzel nagyon alaposan összedolgozzuk. Ezután vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formálunk belőle, tömörítve meggömbölyítjük, hogy majd sülés közben ne essenek szét, és nyársakra húzzuk.
A salátához felforrósítjuk az olajat és a hagymát 10-15 másodperc alatt megfuttatjuk rajta. Hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, majd rászórjuk a kukoricát és erős lángon, rázogatva 3-4 perc alatt összepirítjuk. Közben sóval, borssal ízesítjük, majd mikor lehúzzuk a tűzről, meglocsoljuk a tequilával és hűlni hagyjuk.
Közben a nyársakat meglocsoljuk az olajjal és forró grillen 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Forrón, a hideg sültkukorica-salátával tálaljuk.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva