Frissítő céklasaláta mandulával
Hozzávalók:
-3 közepes méretű cékla, megfőzve és vékony szeletekre vágva
-6-8 retek, vékony szeletekre vágva
-5 dkg pirított, hántolt mandula
-2 evőkanál olívaolaj
-1 evőkanál almaecet
-1 teáskanál méz
-1 kis csokor friss petrezselyem, apróra vágva
-só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés:
Egy nagy tálon elkezdjük összeállítani a salátát.
Először a megfőzött, vékony szeletekre vágott céklát és a vékonyra szeletelt retket rétegezzük.
Egy kisebb tálban összekeverjük az olívaolajat, az almaecetet és a mézet, ráöntjük a salátára, majd sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük. Végül meghintjük a mandulával és petrezselyemmel.
A salátát friss petrezselyemmel meghintve tálaljuk, ami nemcsak színt visz az ételbe, hanem friss, zöld ízt is ad hozzá.
Tipp: Ha szeretnénk, a salátát pár órával az elkészítés előtt összeállíthatjuk és hűtőben tároljuk, így az ízek még jobban összeérnek. Tálaláskor csak a petrezselymet adjuk hozzá.