Frissítő céklasaláta mandulával
2025-01-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók:

-3 közepes méretű cékla, megfőzve és vékony szeletekre vágva

-6-8 retek, vékony szeletekre vágva

-5 dkg pirított, hántolt mandula

-2 evőkanál olívaolaj

-1 evőkanál almaecet

-1 teáskanál méz

-1 kis csokor friss petrezselyem, apróra vágva

-só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés:

Egy nagy tálon elkezdjük összeállítani a salátát.

Először a megfőzött, vékony szeletekre vágott céklát és a vékonyra szeletelt retket rétegezzük.

Egy kisebb tálban összekeverjük az olívaolajat, az almaecetet és a mézet, ráöntjük a salátára, majd sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük. Végül meghintjük a mandulával és petrezselyemmel.

A salátát friss petrezselyemmel meghintve tálaljuk, ami nemcsak színt visz az ételbe, hanem friss, zöld ízt is ad hozzá.

Tipp: Ha szeretnénk, a salátát pár órával az elkészítés előtt összeállíthatjuk és hűtőben tároljuk, így az ízek még jobban összeérnek. Tálaláskor csak a petrezselymet adjuk hozzá.