Frankfurti leves – diétás recept
2023-05-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók:

-2 evőkanál olívaolaj

-1 közepes méretű vöröshagyma

-2 gerezd fokhagyma

-½ kelkáposzta

-1 tv paprika

-4 kisebb darab burgonya

-400 g füstölt, főtt bécsi virsli (min. 85% hústartalommal)

-450 g tejföl (12%-os)

-só

-őrölt fekete bors

-őrölt fűszerkömény

-2,5 liter víz

Elkészítés:

A hagymát vágd finomra. A fokhagymát szeleteld fel. A paprikát és a krumplit vágd kockákra. A káposztát vágd csíkokra. A virslit karikázd fel. Tedd félre.

Forrósítsd fel az olívaolajat egy nagyobb lábosban, és pirítsd aranybarnára benne a vöröshagymát. Add hozzá a paprikát és azzal is pirítsd meg, a végén add hozzá a fokhagymát, keverd el, majd húzd le tűzről és hintsd meg fűszerpaprikával. Keverd el. Keverd hozzá az őrölt köményt is, majd öntsd fel vízzel. Sózd és borsozd. Forrald fel.

Ha felforrt, akkor tedd bele a kockázott burgonyát és a csíkokra vágott káposztát. Sózd meg.

Főzd puhára a zöldségeket.

Egy keverőtálba öntsd bele a tejfölt és a leves forró levéből adj hozzá 3-4 merőkanálnyit. Keverd el, majd öntsd vissza a forrásban lévő levesbe. Forrald át.

A legvégén add hozzá a virslit, aminek csak egy pár perc kell, hogy puha legyen a forró levesben.

Egy nagy kanál tejföllel tálald!

DIÉTÁNÁL ERRE FIGYELJ!

1 adag Energia: 230 kalória Fehérje: 8 gramm Szénhidrát: 8 gramm Zsír: 18 gramm