Feszes arcbőrt szeretnél? Próbáld ki az arcjógát!
2021-05-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Aki addig nem is, de az elmúlt egy évben biztosan kipróbálta már a jóga valamilyen formáját, hogy megtalálja saját lelki békéjét ebben a kaotikus világban. Amellett, hogy az arcjóga is egy relaxációs gyakorlat, rengeteg pozitív hatása van az arcbőrre is. Összegyűjtöttünk néhány dolgot, amivel jó, ha tisztában vagy, mielőtt a reggeli és az esti rutinod részévé válik.

 

Mi is az az arcjóga?

Az arcjóga olyan különböző arcgyakorlatok sorozata, amelyek javítják a vérkeringést, fellazítják és kihangsúlyozzák arcizmainkat, illetve bőrünk feszességét homlokunktól egészen a nyakunkig. Az arcunkon ugyanúgy, mint bármely más testrészünkön, izmok helyezkednek el. Ezeknek az izmoknak az átmozgatása legalább olyan fontos, mint bármely más izmoké. Így hát miért is ne tornáztatnánk meg arcunkat is, akár a testünk többi részét?

Mik az előnyei?

Az egyik legnagyobb előnye, hogy ha rendszeresen végezzük a gyakorlatokat, akkor akár már két hét alatt észrevehetőek a változások. A gyakorlatok elvégzésével serkentjük a véráramlást, aminek következtében a vérkeringés elősegíti a kollagén termelést a bőrben és lelassítja a ráncok, illetve a halványabb vonalak megjelenését. A gyakorlatok meditációs jellege pedig segít ellazulni, javítja a hangulatot és a testtartást. A művelethez némi olajon kívül semmilyen más eszközre nincs szükség, ráadásul csak pár perc az egész!

Forrás: Glamouronline