Félelmek egy új kapcsolatban – mikor kezdj el aggódni?
2022-02-01  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Megláttad, megismerted, és tökéletesen illetek egymáshoz. Vagy legalábbis elsőre, a rózsaszín köd jótékony árnya alatt minden csodálatosnak látszik. De, amikor a köd kezd felemelkedni, és már tisztábban látod a nagy képet, akkor felmerülhet benned néhány kétség az új kapcsolatodról. Persze nem biztos, hogy van bármi alapja is a félelmeidnek, ezért, jobb, ha kideríted.

Melyek a leggyakoribb félelmeink?

Hűséges lesz hozzám?

Egy friss kapcsolatban talán ez a leggyakoribb kérdés, amelyet a párok feltesznek magukban. Ha korábban egy exed megcsalt, és esetleg az új párod is bevallotta, hogy lépett már félre, akkor sajnos van rá esély, hogy újra megtörténik. Ha többször is megkérdőjelezed a párod szavahihetőségét, akkor ez egy elég jogos kétség így az elején. Ugyanakkor a belső ösztöneid a segítségedre lehetnek, és idejében szólnak, ha valami nem stimmel. Fontos, hogy folyamatosan kommunikálj a félelmeidről a partnereddel, így könnyebben megbizonyosodhatsz, hogy jogos-e az aggodalmad. Ha viszont azt érzed, hogy nem őszinte Veled, akkor jobb, ha minél előbb lezárod ezt a kapcsolatot.

Tetszem neki?

Bár talán sülve-főve együtt vagytok, és jól szórakoztok egymással, mégis felmerülhet benned a kétség, hogy igazán tetszel-e neki. Lehet, hogy egyelőre még nem tudja, vagy nem meri nyíltan kimutatni az érzéseit feléd, esetleg ő is össze van zavarodva miatta. Inkább ne aggodalmaskodj, hagyj időt neki, és amikor készen áll rá, akkor úgyis eléd áll majd a nagy vallomással. Persze, ha ez a pillanat sokáig nem jön el, akkor jobb, ha beszélsz vele a félelmeidről. Talán csak a bátorításodra vár, de sajnos lehet, hogy több vasat tart a tűzben.

Ez is érdekelhet! - 9 változás, amire egy friss kapcsolatban fel kell készülnöd

Hasonló értékeket vallunk?

Egy párkapcsolatban nem mindegy, hogy a partnerek ugyanolyan életcélokat tűznek-e ki maguk elé, vagy gyökeresen ellentétes irányba tartanak. Egy csapatként csak akkor fogtok tudni működni, ha azonos célért küzdötök. Ez csak kölcsönös erőbedobással fog menni, anélkül vesztett ügyed van. Az eltérő hozzáállásból fakadó konfliktusok szépen lassan megmérgezik majd az egész kapcsolatot.

Ha kétségeid vannak afelől, hogy a párod másként tervezi a közös jövőtöket, mint Te, akkor fontos, hogy beszéljetek róla. Együtt kell megoldást keresnetek erre a problémára, vagy pedig ezen a ponton befejezni ezt a kapcsolatot.