Fehér csokis szeletek
2025-04-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 20 szelethez:

-50 dkg fehér csokoládé

-10 dkg csokoládés keksz

-10 dkg cukormázas csokigolyó

Elkészítés:

A csokoládét összetördeljük, nagyobb fém keverőtálba szórjuk és vízgőz felett, gyakran kevergetve felolvasztjuk. A kekszet apróra vágjuk. A cukros csokoládégolyók felét is óvatosan felaprítjuk.

Előkészítünk egy közepes méretű szilikontepsit, vagy egy hagyományosat kibélelünk sütőpapírral. A megolvadt csokoládét a tepsibe öntjük úgy, hogy ne legyen vastagabb, mint egy átlagos tábla csokoládé. A tetejét szép egyenletesen elsimítjuk. Megszórjuk az összetördelt kekszdarabokkal, majd néhány percet várunk és a felaprított cukorkával is. Ez azért fontos, hogy a még meleg csokoládétól ne folyjon meg a színezett cukorka.

A tepsit fél órára a hűtőbe tesszük, vagy ha nem tudunk annyit várni, nagy segítségünk lehet a fagyasztó, így 15 perc is elegendő. Tálaláshoz a csokoládét nagyobb, rusztikusabb darabokra törjük! Készíthetjük ét- vagy tejcsokoládéból is, vagy akár keverve.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva