Ezért nem könyörög a szerelemért egy erős nő
2022-07-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A mai modern korunkban már szinte semmi nem úgy van, ahogy még nagymamáink, vagy akár a szüleink idején. Korábban természetes volt, hogy a nők alárendelt szerepet kaptak egy kapcsolatban, a férfi volt a családfenntartó, a nők pedig nevelték a gyerekeket és vezették a háztartást. Aztán szép lassan elkezdtek kitörni ebből az évezredes burokból, és mára már teljesen másra vágynak, és másként képzelik el az életüket.

Ellenőrzés alatt

Sok férfi azért keres magának egy gyengébb, elesettebb nőt párnak, mert így sokkal könnyebben tudja őt irányítani, és átformálni a saját igényei szerint. Sőt a legszélsőségesebb esetekben egyesek teljesen kihasználják a párjuk bizonytalanságát, és a saját javukra fordítják. Ez az egyik legszembetűnőbb jele egy gyenge, önbizalomhiányos és önértékelési zavarokkal küzdő férfinak.

Korábbi párkapcsolatokban elszenvedett sérelmek

Sok nő sajnos nem látja ezeknek a fentebb említett kapcsolatoknak a veszélyét. Sőt. A múltbéli tapasztalatok (egy problémás apa-lánya viszony, vagy egy kudarcba fulladt szerelmi kapcsolat) nyomán könnyen megesik, hogy újra és újra olyan partnert keresnek maguk mellé, aki irányítani akarja őket. Azt hiszik, hogy a férfi elhalmozza a figyelmével, és egy korábbi félresikerült szerelem után hálásak, hogy egyáltalán valaki ott van mellettük. Vannak férfiak, akik ezt korán realizálják, és persze ki is használják.

Ez is érdekelhet! - Miért élnek jobb párkapcsolatban az erős nők? Tudd meg te is a titkukat!

Függetlenség, és erős jellem

Egy erős nő független, büszke, kellőképpen magabiztos, és nincs szüksége arra, hogy egy férfi folyamatosan erősítse. Megvan a saját élete, karrierje, anyagilag kiegyensúlyozott, és szingliként is jól érzi magát a bőrében. Persze vágyhat családra, de nem mindenáron, és nem pusztán a gyereknevelés tölti ki a mindennapjait. Felismeri a saját értékeit, és visszautasít mindent, ami kevesebb annál, mint amit szerinte megérdemel.

Erős férfi és nő

Bár a mondás úgy tartja, hogy az ellentétek vonzzák egymást, a valóságban inkább az jellemző, hogy egy erős nő erős férfit vonz. Egy gyenge, önbizalomhiányos férfi inkább tart egy magabiztos nőtől, és még elképzelni sem tudja milyen lehetne a közös életük. De egy erős férfi értékeli a nő kiemelkedő tulajdonságait, sőt, ketten együtt még képesek egymás fejlesztésére is, és hogy kihozzák a másikból a legjobbat.