Ezért ne keresd a tökéletes párod!
2024-03-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Sokan elkövetik társkereséskor azt a hibát, hogy túlzott elvárásokkal fognak bele az ismerkedésbe. Ragaszkodnak egy bizonyos általuk kreált ideálhoz, mind külső megjelenésben, mind belső tulajdonságokban, és akár a vágyott kapcsolat jellegét tekintve is. Sajnos azonban ezek az irreális igények hamar bekorlátozzák a saját lehetőségeiket, és lecsökkentik a pártalálási esélyeiket. Ezáltal csalódásnak és frusztrációnak teszik ki magukat, ami rontja az önbecsülésüket, illetve önbizalmukat.Éppen ezért az egészséges elvárások felismerése az offline és az online társkeresés során is kulcsfontosságú. Nem arra kell helyezni a hangsúlyt, hogy a leendő partner mindenben tökéletes legyen, hiszen tökéletes ember nem létezik. Az általános társadalmi nyomás, a modern világ és közösségi média által sulykolt hamis szépségideál teljesen elhomályosíthatja a józan ítélőképességünket.

A valós igények megfogalmazása segíthet az egészséges elvárások kialakításában. Gondoljuk át, milyen tulajdonságok és értékek számítanak igazán számunkra egy kapcsolatban, és ezekre helyezzük a hangsúlyt az online bemutatkozásunkban és az első találkozókon.

A reális várakozásokkal rendelkező emberek kevésbé valószínű, hogy elveszítik az önbecsülésüket, ha egy kapcsolat nem úgy fejlődik, ahogyan előre eltervezték. Ehelyett könnyebben tudnak alkalmazkodni a változásokhoz és megtalálni a pozitívumokat még akkor is, ha semmi nem annyira tökéletes, mint a filmekben.

Tökéletes partner és tökéletes kapcsolat csak egy olyan ideális világban létezne, amely a való életünkről egyáltalán nem mondható el. Ehelyett minden viszonynak megvannak a maga kihívásai és kompromisszumai, az elfogadás és rugalmasság kulcsfontosságú egy boldog közös élet kialakításához.

Ez is érdekelhet! - Hogyan kerüld el az exed hasonmásait?