Ezeket edd a forró napokon
2024-07-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Csicseriborsós-kecskesajtos saláta:

Hozzávalók:

-½ konzerv csicseriborsó

-80 g félkemény kecskesajt

-1 nagy marék rukkola

-1 nagy marék jégsaláta

-2-3 szem közepes paradicsom

-10 cm kígyóuborka

-fél db lilahagyma

-2 ek. kukorica

-citromlé, vagy lime gerezd

Elkészítés:

A zöldségeket vagdossuk fel, keverjük össze salátává, jöhet rá a lecsepegtetett csicseriborsó, és a kockára vágott kecskesajt. Ízesítésként citrom vagy lime levét csepegtessük rá.

 

Tonhalkrémes szendvics

Hozzávalók:

-1 db teljes kiőrlésű kifli

-1 natúr tonhalkonzerv (kis méretű)

-1 ek. light majonéz

-saláta

-paradicsom

-kaliforniai paprika

Elkészítés:

a tonhalat keverjük el a majonézzel, és kenjük meg vele a kiflit. Ízlés szerinti mennyiségben mehet bele saláta, mellé paradicsom, paprika.

 

Áfonyás smoothie

Hozzávalók:

-125 g áfonya

-1 ek. mandulavaj

-300 ml (növényi) tej

+ opcionálisan még 1 adag kollagénpor és

-jég

Elkészítés:

Tegyünk mindent a turmixgépbe, és pikk- pakk kész is a krémes, tápláló smoothie. Jég hozzáadásával igazán hűsítő élményben lehet részünk.

 

Fagyott joghurt tábla

Hozzávalók:

-500 ml natúr joghurt (termelői-, vagy

-görög-, esetleg növényi-)

-125 g áfonya

-2 db kemény húsú barack felkockázva

-100 g mandulapálcika

Elkészítés:

Bélelj ki sütőpapírral egy kisebb tepsit, és kend el rajta a joghurtot (kb 1 cm vastagságú legyen). Szórd bele a megmosott gyümölcsöket és a mandulát, majd tedd mélyhűtőbe. Kb 3 óra múlva már törhető, darabolható.

 

Mentás sárgadinnye krémleves

Hozzávalók 1 személyre:

-200 g sárgadinnye kockára vágva

-fél pohár natúr joghurt

-1 kk. citromlé

-mentalevelek

-1 ek. méz

Elkészítés:

nincs más dolgunk, mint mindent a turmixgépbe tenni, és egy perc alatt selymesre turmixolni ezt a hideg levest. Ha kész, tegyük be hűtőbe, és hidegen tálaljuk!