Ezeket edd a forró napokon
Csicseriborsós-kecskesajtos saláta:
Hozzávalók:
-½ konzerv csicseriborsó
-80 g félkemény kecskesajt
-1 nagy marék rukkola
-1 nagy marék jégsaláta
-2-3 szem közepes paradicsom
-10 cm kígyóuborka
-fél db lilahagyma
-2 ek. kukorica
-citromlé, vagy lime gerezd
Elkészítés:
A zöldségeket vagdossuk fel, keverjük össze salátává, jöhet rá a lecsepegtetett csicseriborsó, és a kockára vágott kecskesajt. Ízesítésként citrom vagy lime levét csepegtessük rá.
Tonhalkrémes szendvics
Hozzávalók:
-1 db teljes kiőrlésű kifli
-1 natúr tonhalkonzerv (kis méretű)
-1 ek. light majonéz
-saláta
-paradicsom
-kaliforniai paprika
Elkészítés:
a tonhalat keverjük el a majonézzel, és kenjük meg vele a kiflit. Ízlés szerinti mennyiségben mehet bele saláta, mellé paradicsom, paprika.
Áfonyás smoothie
Hozzávalók:
-125 g áfonya
-1 ek. mandulavaj
-300 ml (növényi) tej
+ opcionálisan még 1 adag kollagénpor és
-jég
Elkészítés:
Tegyünk mindent a turmixgépbe, és pikk- pakk kész is a krémes, tápláló smoothie. Jég hozzáadásával igazán hűsítő élményben lehet részünk.
Fagyott joghurt tábla
Hozzávalók:
-500 ml natúr joghurt (termelői-, vagy
-görög-, esetleg növényi-)
-125 g áfonya
-2 db kemény húsú barack felkockázva
-100 g mandulapálcika
Elkészítés:
Bélelj ki sütőpapírral egy kisebb tepsit, és kend el rajta a joghurtot (kb 1 cm vastagságú legyen). Szórd bele a megmosott gyümölcsöket és a mandulát, majd tedd mélyhűtőbe. Kb 3 óra múlva már törhető, darabolható.
Mentás sárgadinnye krémleves
Hozzávalók 1 személyre:
-200 g sárgadinnye kockára vágva
-fél pohár natúr joghurt
-1 kk. citromlé
-mentalevelek
-1 ek. méz
Elkészítés:
nincs más dolgunk, mint mindent a turmixgépbe tenni, és egy perc alatt selymesre turmixolni ezt a hideg levest. Ha kész, tegyük be hűtőbe, és hidegen tálaljuk!