Ez most egy randi? Honnan tudhatod biztosan?
2021-01-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Teljesen természetes dolog, amikor két egymáshoz közel álló ember sokat beszélget olyan hétköznapi dolgokról, hogy miként telt a hétvégéjük, milyen könyvet olvastak, vagy mit gondolnak adott közéleti témáról. Ugyanakkor a legmélyebb titkainkat, mint az érzelmeink és vágyaink, egy kapcsolat kezdeti szakaszában nem szívesen adjuk ki a másiknak. És pont ez vezet oda, hogy egy idő után zavarban vagyunk egymás társaságában, mert fogalmunk sincs arról, mit gondol a másik a kettőnk viszonyáról.

Mit tehetsz ilyen helyzetben? Első lépésként válaszold meg az alábbi kérdéseket, amelyek segíthetnek rávilágítani a kapcsolat szintjére.

1. Mit csináltok?

Mármint mikor és milyen közös programjaitok vannak? Attól még, hogy valakivel sokat beszélgetsz, nem jelenti azt, hogy feltétlenül romantikus kapcsolatot akar tőled, lehet, hogy egyszerűen szórakoztató embernek tart, akivel jól érzi magát. Ha csak arra kér, hogy segíts neki összeszerelni a most vásárolt bútorát, és viszonzásképp meghív egy pizzára, az nem igazán utal egy romantikus közeledésre. De, amikor egy közös mozira, vagy egy kiállítás megnyitójára hív meg, hogy legyél a kísérője, az már sokat sejtet a szándékairól.

2. Hogyan jelenik meg előtted?

Talán sokszor találkoztok, de ha egy közös programon észreveszed, hogy a kedvedért különösen odafigyel a megjelenésére, felveszi a legjobb ruháját, vagy éppen messziről érződik rajta a parfümjének az illata, az ismét egy jó jel a közeledésére.

Ezt is olvasd el! - Komoly párkapcsolat, vagy csak laza randizás - mi az igazi különbség?

3. Csak kettesben vagytok?

Ha általában mindig nagy társasággal veszi körül magát, és sosem beszélgettetek még úgy igazán kettesben, de most kivételt tesz, akkor reménykedhetsz. Amikor csak Ti vagytok jelen, akkor több lehetőségetek adódik, hogy közelebbről megismerjétek egymást. Sajnos azonban az is előfordulhat, hogy egy előre egyeztetett közös programotokra ő nem egyedül érkezik, ez esetben szinte biztos, hogy csak barátként tekint Rád. Persze ilyenkor sincs még veszve minden, talán csak ugyanúgy bizonytalan a szándékaidban, ahogyan Te az ő érzéseiben.

5. Hogyan érzed magad a társaságában?

Amikor kettesben vagytok, akkor szokott bókolni Neked? Megdicséri a frizurád, vagy az illatod? Esetleg belenéz úgy igazán mélyen a szemeidbe, mikor hozzád beszél? Ő akarja fizetni a számlát az étteremben, vagy felsegíti a kabátod, mint egy igazi lovag? Ez mind egy-egy erős jelzése a közeledésének. Természetesen ilyenkor egyik félnek sem könnyebb a helyzete, hiszen mindketten bizonytalanok vagytok abban, hogy hányadán is álltok egymással. Ha viszont érzi rajtad a bátorítást, akkor ő is magasabb fokozatra kapcsol majd, és talán végül jót nevettek az egész helyzeten.

Legyen az randi, vagy csak baráti időtöltés, az emberi kapcsolatok mindig komplikáltak. Ha a fenti kérdésekre adott válaszaid nem vittek közelebb a megoldáshoz, még akkor is maradt egy utolsó lehetőség a kezedben. Vegyél egy mély levegőt, állj oda elé, és kérdezd meg! Hidd el, sokszor ez a legegyszerűbb módja a kapcsolat tisztázásának.