Ez csökkenti az időskori betegségeket
2024-04-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

A gyerekekkel töltött órák és szabadtéri tevékenységek felpezsdítik az idősebbeket. A gyermekeink a generációk közötti közös szórakozás során az empátiát és a társas készségeket tanulnak.

Bemutatjuk nektek a "Hopp-la" koncepcióját.

A mókában a gyerekek szakértők, szeretnek egyensúlyozni, mászni vagy egyszerűen csak ugrálni az abroncsok között. Ezeket a gyermeki örömöket hasznosították a Hopp-la Alapítvány alapítói.

Kifejlesztettek egy olyan koncepciót, amely összehozza a fiatalokat és az időseket a közös testmozgás által.

A városokban az idősebb emberek gyakran magányosak és kevésbé járnak ki -mondta Lukas Zahner professzor, a Hopp-la Alapítvány kuratóriumi tagja.

Nem csak az idősebbek, hanem a csemeték is profitálnak ebből a kölcsönhatásból, hiszen sok szülőnek kevés ideje van a munkájából adódóan, hogy együtt szórakozzon a lurkókkal.

A koncepció pályákon és parkokon alapul

A Hopp-la koncepciója két fő pilléren alapszik:

Egyrészt vannak olyan tanfolyamok, amelyek rendszeresen zajlanak.

Másrészt a közparkokban kifejezetten nagy a tér, amit bárki igénybe vehet.

Például egy játszócsoport gyerekei és egy nyugdíjas otthon lakói összejönnek egy közös tornaórára. A tanfolyamokat magánszemélyek, egyesületek és közösségek szervezik - az alapítvány ötleteket ad és anyagi forrásokat biztosít a tanfolyamok infrastruktúrájához.

Az alapítvány fontos feladata a balesetek megelőzése

Az összes kültéri berendezés úgy lett kialakítva, hogy ne csak a fiatalokat, hanem a felnőtteket és az időseket is ösztönözze a mozgásra.

Aki játékos módon gyakorolja az egyensúlyát és az erejét, ritkábban esik el. Ezek az aktivitási formák csökkentik a betegségek előfordulását, növelik az időskori önállóságot, és ezáltal leredukálják az egészségügyi költségeket.

De a Hopp-la nem csak a testmozgásról szól. A közös tevékenységek örömöt és boldogságot hoznak, illetve közelebb hozzák egymáshoz a generációkat - mondta Zahner professzor.