Savanyú káposztás fasírttekercs
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz:
-30 dkg szálas savanyú káposzta
-1 szikkadt zsemle
-1 fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-50 dkg darált hús
-1 tojás
-2 ek. olaj
-2 ek. dijoni mustár
-4 nagy szelet füstölt főtt sonka
-10 dkg reszelt sajt
A körethez:
-4 szál sárgarépa
-1 kis fej brokkoli
-2 ek. vaj
Elkészítés:
A káposztát, kicsit átöblítjük, jól kinyomkodjuk. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd szintén kinyomkodjuk. A hagymákat megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A darált húst a hagymákkal, a tojással, kicsavart zsemlével alaposan összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Nagyobb darab alufóliát kiterítünk, megolajozzuk, elsimítjuk rajta a húst, kb. 2 centi vastagon. Megkenjük a mustárral, ráhelyezzük a sonkát, majd egy réteg savanyú káposztát. Megszórjuk sajttal. Az alufólia segítségével feltekerjük, jól becsomagoljuk, és sütőlapra fektetjük. A sütőben 30 percig sütjük.
A répát meghámozzuk, a brokkolit rózsáira szedjük, és kevés sós vízben kissé megpároljuk, leszűrjük. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, a répát meg a brokkolit nagy lángon megfuttatjuk benne, sózzuk, borsozzuk.
A hústekercset kicsit hűlni hagyjuk, majd ráhalmozzuk a maradék savanyú káposztát. Felszeleteljük és a zöldségekkel tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
