Savanyú káposztás fasírttekercs
2025-12-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

-30 dkg szálas savanyú káposzta

-1 szikkadt zsemle

-1 fej vöröshagyma

-2 gerezd fokhagyma

-50 dkg darált hús

-1 tojás

-2 ek. olaj

-2 ek. dijoni mustár

-4 nagy szelet füstölt főtt sonka

-10 dkg reszelt sajt

A körethez:

-4 szál sárgarépa

-1 kis fej brokkoli

-2 ek. vaj

Elkészítés:

A káposztát, kicsit átöblítjük, jól kinyomkodjuk. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd szintén kinyomkodjuk. A hagymákat megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A darált húst a hagymákkal, a tojással, kicsavart zsemlével alaposan összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Nagyobb darab alufóliát kiterítünk, megolajozzuk, elsimítjuk rajta a húst, kb. 2 centi vastagon. Megkenjük a mustárral, ráhelyezzük a sonkát, majd egy réteg savanyú káposztát. Megszórjuk sajttal. Az alufólia segítségével feltekerjük, jól becsomagoljuk, és sütőlapra fektetjük. A sütőben 30 percig sütjük.

A répát meghámozzuk, a brokkolit rózsáira szedjük, és kevés sós vízben kissé megpároljuk, leszűrjük. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, a répát meg a brokkolit nagy lángon megfuttatjuk benne, sózzuk, borsozzuk.

A hústekercset kicsit hűlni hagyjuk, majd ráhalmozzuk a maradék savanyú káposztát. Felszeleteljük és a zöldségekkel tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva