Erdei gombaleves kecskesajtos pirítóssal
Hozzávalók 4 személyre
-40 dkg vegyes erdei gomba + 10 dkg a pirítóshoz
-1 fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-2 szál kakukkfű
-3 ek. vaj
-1 l zöldségleves
-3 ek. tejföl
-8 szelet bagett
-15 dkg kecskesajt
Elkészítés:
A gombát megmossuk, a leveshez szükséges mennyiséget kisebb darabokra vágjuk, a többit hagyhatjuk egészben is. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A kakukkfű leveleit is finomra vágjuk.
Mélyebb edényben felforrósítunk 2 evőkanálnyi vajat, és a feldarabolt gombát megfuttatjuk benne. Hozzáadjuk a hagymát, a fele fokhagymát és a kakukkfüvet is. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a levessel és kis lángon kb. 10 percig főzzük.
Közben az egészben hagyott gombákat a maradék vajon aranyszínűre megpirítjuk, sóval, borssal, a maradék zúzott fokhagymával ízesítjük.
Amikor kész a leves, botmixerrel krémesítjük, belekeverjük a tejfölt és újramelegítjük. A bagettszeleteket is megpirítjuk, kecskesajtot teszünk rá, sült gombát halmozunk a tetejére és a levessel tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva