Erdei gombaleves kecskesajtos pirítóssal
2024-11-01  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-40 dkg vegyes erdei gomba + 10 dkg a pirítóshoz

-1 fej vöröshagyma

-2 gerezd fokhagyma

-2 szál kakukkfű

-3 ek. vaj

-1 l zöldségleves

-3 ek. tejföl

-8 szelet bagett

-15 dkg kecskesajt

Elkészítés:

A gombát megmossuk, a leveshez szükséges mennyiséget kisebb darabokra vágjuk, a többit hagyhatjuk egészben is. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A kakukkfű leveleit is finomra vágjuk.

Mélyebb edényben felforrósítunk 2 evőkanálnyi vajat, és a feldarabolt gombát megfuttatjuk benne. Hozzáadjuk a hagymát, a fele fokhagymát és a kakukkfüvet is. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a levessel és kis lángon kb. 10 percig főzzük.

Közben az egészben hagyott gombákat a maradék vajon aranyszínűre megpirítjuk, sóval, borssal, a maradék zúzott fokhagymával ízesítjük.

Amikor kész a leves, botmixerrel krémesítjük, belekeverjük a tejfölt és újramelegítjük. A bagettszeleteket is megpirítjuk, kecskesajtot teszünk rá, sült gombát halmozunk a tetejére és a levessel tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva