Energiaszelet
2024-02-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók:

-10 dkg földimogyoró

-5 dkg dió

-5 dkg kókuszpehely

-3 dkg tökmag

-3 dkg napraforgómag

-1 evőkanál szezámmag

-1 evőkanál lenmag

-1 csipet só

-2 evőkanál méz

-1 tojásfehérje

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra alsó-felső sütés (vagy 160 fok légkeverésen), egy nagy tepsire sütöpapírt terítünk. Egy közepes tálba szórjuk az összes magot, a sóval és összekeverjük a mézzel és a tojásfehérjével.

A tepsire teszünk egy 6-8 cm-es pogácsaszaggatót és 1,5 evőkanálnyi masszát belenyomogatunk a kanál hátoldalával. Leemeljük a formát és ugyanígy elkészítjük a többit is a tepsire egymás mellé. Lehet szorosan is tenni, nem növekednek sütés közben. 8-10 perc alatt készre sütjük. Szobahőmérsékleten tároljuk lefedve legfeljebb 2 hétig.

Tipp: A magokat ízlésünk szerint variálhatjuk, készíthetjük csak kevesebb összetevőből is, csak az összsúlyra figyeljünk oda.