Energiaszelet
Hozzávalók:
-10 dkg földimogyoró
-5 dkg dió
-5 dkg kókuszpehely
-3 dkg tökmag
-3 dkg napraforgómag
-1 evőkanál szezámmag
-1 evőkanál lenmag
-1 csipet só
-2 evőkanál méz
-1 tojásfehérje
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra alsó-felső sütés (vagy 160 fok légkeverésen), egy nagy tepsire sütöpapírt terítünk. Egy közepes tálba szórjuk az összes magot, a sóval és összekeverjük a mézzel és a tojásfehérjével.
A tepsire teszünk egy 6-8 cm-es pogácsaszaggatót és 1,5 evőkanálnyi masszát belenyomogatunk a kanál hátoldalával. Leemeljük a formát és ugyanígy elkészítjük a többit is a tepsire egymás mellé. Lehet szorosan is tenni, nem növekednek sütés közben. 8-10 perc alatt készre sütjük. Szobahőmérsékleten tároljuk lefedve legfeljebb 2 hétig.
Tipp: A magokat ízlésünk szerint variálhatjuk, készíthetjük csak kevesebb összetevőből is, csak az összsúlyra figyeljünk oda.