Eljött a szülők ideje! – Ezekkel a játék ötletekkel könnyen lefoglalhatod a gyerekeket
2023-10-16  /  Szerző:   /   Ajánló

A gyerekek születése után sok minden megváltozik, azonban vannak dolgok, amelyekre ez után is nagy szükségünk van. Továbbra is nagyon jól tud esni egy kis nyugalmi idő, amit kettesben tölthetünk a párunkkal. Ám ha a gyerekek is otthon vannak, akkor nem könnyű megteremteni az ideális körülményeket.Szerencsére vannak olyan játékok, amelyekkel hosszabb időre is lefoglalhatjuk őket! Ráadásul – miközben mi megnézünk egy jó filmet vagy beszélgetünk kicsit egy-egy pohár bor mellett szerelmünkkel – így még fejleszthetjük is a kreativitásukat, a logikájukat, vagy az ügyességüket. Íme néhány ötlet, amelyek segítségével garantáltan elcsendesül a ház egy időre, és végre élvezhetjük a jól megérdemelt kikapcsolódást!

Fejlesztő játékok

Ha nem csak az a cél, hogy a gyerekek órákig csöndben játszadozzanak a gyerekszobában, hanem azt is szeretnéd, hogy tanuljanak valamit, válassz egyet a számos remek fejlesztő játék közül!

A fejlesztő játékok ugyanis amellett, hogy szórakoztatóak, rendkívül hasznosak is, hiszen javítják a gyerekek kognitív képességeit és felkeltik az érdeklődését egyes témák iránt. A legtöbb fejlesztő játék gyerekeknek valamilyen tudományos, művészeti, vagy technikai témával foglalkozik, és segít a gyerekeknek játékosan megismerni és megérteni a világot.

Kirakós játékok, puzzle

Egy jó kirakós játékkal a gyerekek hosszú időre elfoglalják magukat. Ezek a játékok ráadásul segítenek a térbeli tájékozódásban, a szem-kéz koordinációban, és a figyelem összpontosításában is.

Ha nincs otthon puzzle, akár mi magunk is készíthetünk egyet egy régi magazinból vagy újságból. Vágjunk ki egy nagyobb képet, ragasszuk fel egy kartonra, majd vágjuk apró darabokra. A gyerekeknek biztosan tetszeni fog az egyedi kirakós.
 

Társasjátékok

Ha egynél több gyerekünk van, a társasjáték az igazi Jolly Joker! A társasjátékok segítenek a szociális készségek fejlesztésében, a csapatszellem növelésében és az egészséges versengés kialakulásában.

Vannak olyan társasjátékok, amelyek valamilyen tudásra épülnek, miközben fejlesztik a gyerekek kommunikációs képességét és szókincsét. És vannak olyanok is, amelyek valamilyen stratégiára épülnek. Ezek a játékok fejlesztik a gyerekek logikai és matematikai képességét és döntéshozatali készségét.