Egyedüllét és magány – 12 bevált módszer, hogy túléld a legrosszabb napokat!
2019-10-11  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Életünk során az egyik legfájdalmasabb dolog, amikor valaki összetöri a szívünket. A korábbi rózsaszín köd egyszerre jéghideg szürkére vált, és már semmihez nincs kedved. Ilyenkor a kicsit jobb és a sokkal rosszabb napok váltják egymást. Egyszer úgy érzed, hogy túl vagy rajta, máskor viszont mély letargiába süllyedsz.

Fontos, hogy egy szakítás után adj magadnak időt a gyászra és a gyógyulásra, de azt ne engedd, hogy ez az állapot mély önsajnálatba, és önhibáztatásba váltson.

Ilyenkor segíthet az alábbi 12 tevékenység, ami kimozdíthat a holtpontról.

1. Kapcsold ki a telefonod, és pihentesd a közösségi médiát

A manapság divatos közösségi oldalakon általában mindenki a legjobb arcát mutatja. Csodás tájak, szépen beállított fotók, és persze mindenki boldog. Legalábbis boldogabbnak látszik, mint, ahogy most Te érzed magad. De nem szabad elhinned ezt a hazug valóságot. Helyette inkább kapcsold ki a telefonod meg a többi kütyüt legalább egy napra, de minimum 8 órára, és koncentrálj csak saját magadra.

Ezt is olvasd el! Senki nem marad örökké szingli!

2. Menj, és próbáld ki az új éttermet, egyedül

Furcsán hangzik, de egyedül enni valahol, megnyugtató. Nem kell senkivel beszélgetést kezdeményezned, és csevegned. Társaságként vigyél magaddal egy könyvet, mert tudod, a telefonod kikapcsoltad. Egyél, amit szeretnél, és akár egy pohár bort is megihatsz. Egyszerűen élvezd az új élményt.

3. Menj ki a parkba egyedül

Vigyél egy plédet, sétálj egyet a fák között, és gyönyörködj a környezetben. Esetleg hallgasd közben a kedvenc zenédet, vagy olvasgass egy kényelmes padon. A természet megnyugtat, és segít feldolgozni a múltbéli eseményeket.

4. Hívd fel az anyukád vagy a legjobb barátod

Ők azok, akik a leginkább ismernek, így a legjobb tanácsokat is tőlük kaphatod. Ők azok, akik kívülállóként, és éles szemmel látnak bele az életedbe, és akik nem félnek megmondani Neked az igazat. Ha esetleg még elméletben el is játszol a gondolattal, hogy újrakezdenéd az exeddel, ők biztosan azonnal helyretesznek, és rávilágítanak arra, hogy mennyivel jobbat érdemelsz.

5. Utazz

Ha megengedheted magadnak anyagilag, akkor fizess be egy utazásra. Ez kiemel a szomorú jelenből, lesz egy jövőbeli esemény, amire már most készülhetsz, ami izgatottsággal tölt el, és amit tervezgethetsz. Egyedül utazni pedig megteremti a lehetőséget új barátok szerzésére is.

6. Vásárolj valami szépet magadnak

Lehet az ékszer, ruha, vagy bármi, ami szemet gyönyörködtető, jó hatással lesz a közérzetedre. De az is elég, ha elmész a kedvenc cukrászdádba, és választasz egy szép süteményt.

7. Autózz egyet

Csak ülj be a kocsiba, engedd le az ablakokat, hangosítsd fel a zenét, és menj fel az országútra. Nem kell, hogy legyen végcélod, csak érezd a szabadságot.

8. Fotózz

Vedd észre a környezeted szépségeit, és örökítsd meg egy-egy fotón. Ez segít emlékezni arra, hogy mennyi jó dolog vesz körül, aminek örülhetsz.

9. Sétálj

Ha annyira rosszul érzed magad, hogy nincs kedved semmihez, még vásárolni sem, akkor legalább mozdulj ki, és sétálj egyet. Nem kell messzire menned, elég, ha mész egy kört a környező utcákban. Ettől kitisztul a fejed, rendezheted a gondolataidat, és a mozgás energetizál.

10. Vegyél egy kényeztető fürdőt

Dobj a vízbe egy nyugtató hatású fürdőgolyót, tölts magadnak egy pohár bort, kapcsold be a kedvenc zenéd, vagy vedd elő azt a könyvet, amit hónapok óta szeretnél végre elolvasni. Nincs ennél jobb spa élmény ilyenkor, hidd el!

11. Menj el egy könyvesboltba

Egyből nem érzed magad annyira magányosnak, ha van nálad egy klassz olvasnivaló, hiszen minden történet átrepít a valóságból egy másik világba. Szerezz be pár új darabot, és kezdődhet az álmodozás.

12. Iratkozz be egy tanfolyamra

Ez lehet bármilyen témájú kurzus, ami érdekel, nyelviskola, vagy akár főzőtanfolyam. Belevágni valami újdonságba mindig izgalmas, és felvillanyozza az embert. Segít közelebb kerülni önmagadhoz, ráadásul remek lehetőség új ismeretségek kialakítására is.

Máris jobban érzed magad, nem igaz?

lany