Egyedül vagy párban? Tényleg kínos kísérő nélkül megjelenni egy esküvőn?
2021-06-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Úgy alakult, hogy hivatalos vagy egy közeli barátod, vagy családtagod esküvőjére ezen a nyáron? Ráadásul nem csupán Téged várnak, de 2 főre szól a meghívás? Ha épp nincs komoly partnered, akkor ezen a ponton valószínűleg Te is gondolkodóba esel. Ok, de kivel menj, hiszen egyedül olyan kellemetlen lenne…

De tényleg olyan kínos lenne partner nélkül megjelenni? Egyáltalán nem, sőt! Az alábbi esetekben még jobb is, ha inkább nem erőlteted:

A potenciális partner jelöltedet ismeri valaki az esküvőre hivatalos társaságból? Esetleg valamely tagjával közelebbi viszonyt is ápolt a múltban? Ha a kísérőd megjelenése a lagzin várhatóan kínos érzelmi drámába fulladna, akkor egyértelmű, hogy inkább egyedül kell részt venned ezen az eseményen.

Előfordulhat, hogy messzebbre kell utaznod a jegyespár kedvéért, mert vidéki lagzit tartanak. Ebben az esetben őszintén be kell vallanod, hogy a partner jelölteddel hányadán is álltok egymással. Megérett már ez a kapcsolat arra, hogy esetleg közös hotelszobán osztozzatok azon a hétvégén? Vagy ha egy másik vonatkozásban nézzük, megengedheti magának ez az illető, hogy vállalja a költségek rá eső részét? Ha nem, akkor Te ki tudod (akarod) fizetni helyette?

Túl korai? Ne hívj el kísérőnek egy olyan partnert, akivel épphogy csak el kezdtetek randizni. Különösen akkor igaz ez, ha a menyasszony vagy a vőlegény egyik esküvői tanúja is Te leszel. Ezzel valószínűleg elég kellemetlen helyzetbe hoznád, és inkább elmenekül, semmint elkísér egy ilyen programra. Főleg, ha férfiról van szó. Ők ugyanis egy esküvőt, még vendégként is egy elköteleződésként élnek meg, és ha Ti még nem vagytok ennyire közeli kapcsolatban, akkor jobb nem feszegetni a határokat, mert a végén nem látod soha többé.

Ezt is olvasd el! - 6 meggyőző érv, hogy randizz egy esküvőn

Hogy bírja az alkoholt? Ha eddig még nem voltatok együtt hasonló eseményen, és nem is vagytok egy pár túl régóta, akkor azzal is számolnod kell, hogy esetleg kínos helyzetbe hoz majd mások előtt, alkoholos állapotban. Biztos nem szeretnél az a vendég lenni, akire majd mindenki úgy emlékszik vissza, hogy a legkellemetlenebb kísérőt hozta magával…

Akkor sem árt az óvatosság egy friss partner meghívása előtt, ha az esküvő tele lesz a közeli családtagjaiddal. Főként akkor, ha még nem is találkoztak vele, esetleg még hírből sem ismerik. Gondold csak végig, hogy mit szólnak majd a szüleid, ha beállítasz egy vadidegennel? Persze vannak olyan családok, ahol ezeket a helyzeteket lazán kezelik, ezt Neked kell mérlegelned.

Létezik egy óriási tévhit, különösen a nők fejében arról, hogy mennyire kínos szólóban megjelenni egy esküvőn. Ha benned is ilyen elméletek élnek, akkor jobb, ha változtatsz a hozzáállásodon. Megfeledkezel ugyanis egy nagyon fontos tényezőről: egy esküvőn nem Te leszel az egyetlen szingli. Ki tudja, talán pont ott ismerkedsz meg álmaid hercegével (hercegnőjével), és mindezt csodálatos, ünnepélyes keretek között! Tetszik az ötlet? Egy esélyt adj neki mindenesetre!