Egy introvertált - extrovertált vegyes kapcsolat 3 legnagyobb előnye
2019-11-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Első hallásra talán katasztrofálisnak tűnik, mégis működőképes és boldog lehet két egymástól teljesen különböző ember kapcsolata. Egy extrovertált és egy introvertált személyiségtípus ugyanis jól kiegészítheti a másikat a mindennapokban.

Bár az elején elkerülhetetlenek a kisebb-nagyobb konfliktusok, köszönhetően az eltérő irányultságnak, de legyünk őszinték. Melyik kapcsolat mentes minden nehézségtől és problémától, különösen az összecsiszolódás kezdetén? Nincs két egyforma ember, ezért tökéletes egyetértés sem létezik.

Cikkünkből most megismerheted, hogy egy introvertált ember számára miért is lehet előnyös egy extrovertált partner.

1. előny: Könnyen találsz társakat bármely programra

Egy introvertált ember kerüli a társaságot, és szereti egyedül eltölteni a szabadidejét. Csak fog egy jó könyvet, vagy bekapcsolja a kedvenc sorozatát. Mégis, számtalan olyan hétköznapi tevékenység és alkalom adódik, amit kellemesebb valakivel megosztani. Így, ha van egy extrovertált párod, akit mindig körülvesz néhány barát, akkor sosem lesz olyan gondod, hogy ne tudnál kísérőket találni egy-egy ilyen programra.

Ezt is olvasd el! Hogyan lehet boldog egy extrovertált és egy introvertált kapcsolata? 5 tipp a szakértőktől

2. előny: Kiszélesítheted a határaidat

Különösen egy introvertált személyiségtípus számára hozhat számtalan új élményt egy extrovertált társ. Ha például Te is otthonülő típus vagy, akkor valószínűleg eddig keveset kirándultál. Tudod egyáltalán, hogy milyen látnivalók és felfedezésre váró helyek találhatók a lakóhelyed környékén? Egy extrovertált társ ebben is segíthet, hiszen ő szeret kimozdulni, és biztosan rávesz Téged, hogy kicsit elhagyd a komfortzónád.

3. előny: Egy extrovertált társ segít kimozdulni a holtpontról

Egy introvertált ember esetében könnyen előfordulhat, hogy teljesen magára marad. A folyamatos társaságkerülés nyomán egy idő után a legkitartóbb barátok is eltűnhetnek mellőle. Akkor pedig már, ha akarna sem tudna kivel kimozdulni. Szerencsére egy extrovertált partner mellett ez nem fog előfordulni, hiszen az ő lelkesedése, és világhoz való hozzáállása kisugárzik párjára is, amelytől még egy otthonülő típus is nyitottabbá válik a világra.

par