Édes-savanyú szilvás csirke
2025-08-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

-50 dkg csirkemell

-2 ek. kukoricakeményítő

-1 tojás

-10 ek. liszt

-2 tk. pirospaprika

-3 ek. olaj

-10 dkg szilva

-1 kaliforniai paprika

-2 gerezd fokhagyma

A szószhoz:

-2 ek. paradicsompüré

-1 ek. rizsecet

-3 ek. barnacukor

-2 ek. szójaszósz

-1 tk chili

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, és alaposan összekeverjük. Ráütjük a tojást, majd kézzel összeforgatjuk, hogy a tojás mindenhol érje a csirkét. Hozzáadjuk a lisztet, a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, és alapos keverés után az olajon 6-7 perc alatt aranybarnára sütjük a csirkemellcsíkokat.

A paprikát megmossuk, csíkokra vágjuk. A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, a paprikával együtt a húshoz adjuk. Végül belenyomjuk a fokhagymát.

A szószhoz a paradicsompürét, a rizsecetet, a cukrot, a szójaszószt, a chilit összekeverjük, és a főzés végén a húshoz adjuk. Még további 2-3 percig főzzük. Párolt rizzsel tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva