Édes-savanyú szilvás csirke
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz:
-50 dkg csirkemell
-2 ek. kukoricakeményítő
-1 tojás
-10 ek. liszt
-2 tk. pirospaprika
-3 ek. olaj
-10 dkg szilva
-1 kaliforniai paprika
-2 gerezd fokhagyma
A szószhoz:
-2 ek. paradicsompüré
-1 ek. rizsecet
-3 ek. barnacukor
-2 ek. szójaszósz
-1 tk chili
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, és alaposan összekeverjük. Ráütjük a tojást, majd kézzel összeforgatjuk, hogy a tojás mindenhol érje a csirkét. Hozzáadjuk a lisztet, a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, és alapos keverés után az olajon 6-7 perc alatt aranybarnára sütjük a csirkemellcsíkokat.
A paprikát megmossuk, csíkokra vágjuk. A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, a paprikával együtt a húshoz adjuk. Végül belenyomjuk a fokhagymát.
A szószhoz a paradicsompürét, a rizsecetet, a cukrot, a szójaszószt, a chilit összekeverjük, és a főzés végén a húshoz adjuk. Még további 2-3 percig főzzük. Párolt rizzsel tálaljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva