Dobos Attilát 24 óra leforgása alatt hagyta el Mary Zsuzsi Klapka Györgyért
2022-01-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

A két rajongott zenész és a legendás üzletember az ország legpolgárpukkasztóbb szerelmi háromszögét hozták össze.

Dobos Attila álomszerű éveket élt meg a hatvanas években. Dalait telitorokból énekelte a közönség, a hölgyek rajongtak érte, a Táncdalfesztivált pedig kedvese, Mary Zsuzsi nyerte meg, éppen az általa szerzett Mama című slágerrel. Ezek után nem meglepő, hogy az 1968-as felejthetetlen diadal pillanataiban nősülésre adta a fejét és mindenki szeme láttára megkérte szerelme kezét.

"Előtte a döntnökök ahhoz sem akartak hozzájárulni, hogy ő legyen az előadó. Azt nehezményezték, hogy mi egy párt alkotunk, de végül jóváhagyták. Hétszer tapsolták vissza Zsuzsit, és ebben az örömmámorban kértem meg a kezét, pedig nem akartam újra nősülni" – mesélte még 2019-ben a Blikknek Dobos Attila.

Az aranyévek azonban gyorsan elszálltak, a fiatal páros tagjainak pedig ellehetetlenített helyzetük miatt új lehetőségek után kellett nézniük. Végül egy nyaralást követően úgy döntöttek, hogy Németországban maradnak, emiatt azonban több éves börtönbüntetés várt rájuk itthon.

"Dr. Dobos Attila zeneszerző, fogorvos és felesége, Mary Zsuzsa táncdalénekesnő 1970-es turistaútját követően az NSZK-ban maradt. Hazatérés megtagadása miatt 4-4 év szabadságvesztésre ítélték őket" - olvasható egy, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára által 2019-ben megosztott dokumentumban.

Attilának kezdetben úgy tűnt, Németországban is megtalálhatják a számításaikat, egy München melletti faluban fogorvosként viszonylag gyorsan állást is talált magának, ám alig telt el 24 óra, mire megkapta a munkát, felesége közölte vele, ő már Klapka Györggyel él együtt.

A koreográfusként és üzletemberként is rendkívül sikeres Klapka elmondása szerint akkoriban három nővel volt összebútorozva álomszerű otthonában, ám miután találkozott az NSZK-ba menekült sztárpárral azonnal feltűnt neki, hogy Mary Zsuzsi kokettál vele.

"Zsuzsi már az első alkalommal kikezdett velem, pedig mellette ült a híres férje. Meg is lepődtem, mekkora a sikerem nála. Azt azonban legvadabb álmomban sem gondoltam volna, hogy 24 órán belül jelentkezik, és szerelmet vallva közli: most azonnal otthagyja a férjét, és hozzám költözik" - emlékezett vissza Aranyember című könyvében a kalandos megismerkedésre Klapka, aki írásában azt is elárulta, bár eredetileg más nőt vett el, Mary Zsuzsi megharcolt érte és végül mindenkit elzavart a közeléből.

"Zsuzsi szépen megdolgozott értem, lassan elűzte a többieket, még Babi is beadta a válópert... Évente többször utaztunk a Kanári-szigetekre vagy Monte-Carlóba, a francia Riviérára. Amikor Zsuzsi állapotos lett, elvettem, főleg azért, mert nem akartam, hogy a gyerekem apa nélkül jöjjön a világra" - részletezte az üzletember.

Bár első olvasásra úgy tűnhet, hogy Klapka György részletesen beszámolt a történtekből, azt elfelejtette említeni, hogy Mary Zsuzsi már megismerkedésük pillanatában is várandós volt, méghozzá Dobos Attila gyermekével.

Az énekes végül tizenegy hónapos korában tudta "visszalopni" magához Angéla nevű kislányát, akit Klapka és Mary egy sztriptíztáncosnőre bíztak, amíg ők a Kanári-szigeteken nyaraltak.

Az énekesnő új párjával aztán csak hónapokkal később tért haza, amit követően jogi csatározásba kezdett Dobossal, aki a gyámhatóság segítségével végül elérte, hogy kislánya vele maradhasson.

Klapka György aztán 1969 és 1987 között volt Mary Zsuzsi férje, kapcsolatukból négy közös gyermekük is született, ám az énekesnő heves vérmérséklete alaposan rátette a bélyegét kapcsolatukra.

"Azt nézem, hogy ő a gyerekeim anyja, havonta 300 ezer forintomba kerül, én fizetem minden költségét. A gyerekek szóltak, hogy beszéljek vele, mert egyre botrányosabb, ahogy viselkedik. Sört iszik vodkával és pálinkával, világ életében úgy ivott, mint egy gödény, csak rá kell nézni az arcára" - nyilatkozta a Reggelinek 2009-ben akkor már exfeleségével kapcsolatban Klapka.

Az üzletember 2017-ben, pár nappal 88. születésnapját követően vesztette életét. Mary Zsuzsi 2011-ben egy újabb tönkrement kapcsolatát követően végzett magával, Dobos Attila pedig 2022 január 4-én hunyta le örökre szemeit.

 

Forrás: Blikk.hu