Dobó Kata Balin ünnepelte az 50. születésnapját
2024-03-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Dobó Kata rengeteg emlékezetes alakítást tudhat maga mögött, amikkel szó szerint berobbant a magyar köztudatba, és nyugodtan kijelenthető, hogy munkássága megkerülhetetlen a magyar filmiparban. A színésznő február 25-én ünnepelte 50. születésnapját, most pedig azt is elárulta, miért utazott Balira az évforduló alkalmából.

A dögös szerepektől az évek során Dobó Kata eljutott oda, hogy már rengeteg oldalát láthattuk a színpadon és képernyőkön is, mára pedig több saját rendezése is van. Az 50. születésnapja alkalmából a Blikk összeszedte a legikonikusabb és egyben legszexibb szerepeit.

Ki hinné, hogy A miniszter félrelép valamikori hamvas üdvöskéjéből középkorú díva lett, akinek ráadásul a spiritualitás felé fordult az érdeklődése? Pár éve komoly önismereti munkába fogott a színésznő, és indonéz tisztító szertartással ünnepelte az 50. születésnapját.

– Van egy ismerősöm, aki már régóta Balin él, és második vagy harmadik táborát szervezi. Kicsit spirituális, kicsit ilyen ‘ismerjük meg ezt a másik országot’. Az elmúlt években a magamra találás útján elindulva azt éreztem, hogy meg lehet picit koronázni az 50. születésnapomat. Mindenféle kerek születésnapokon voltak ünnepségek, de most azt gondoltam, mivel én most máshol tartok, ezt valahogy olyan szinten kell megünnepelni, ami ehhez méltóbb. Pont az egyik útja beleesett a születésnapomba, és azt éreztem, hogy ez egy hívás – mesélte Dobó Kata.

Elmondása szerint a tisztítóceremónián először a vízesés alá megy az ember, aztán a mellkasáról mossák le „ami rátapadt”, hogy utána be tudja fogadni a jót, majd hátra kell fordulni, és akkor a vállairól mossák le a „terheket”.

A színésznő arról is beszélt, hogy 47 évbe telt, mire megtanulta magát feltétel nélkül szeretni. Elárulta, büszke, hogy ma már nem a külvilág mondja meg neki, mire képes.

– Az ember egy idő után azt gondolja, hogy az élet szólhat többről is, mint a folyamatos feszültség, hogy magunk után loholunk és próbáljuk megoldani a problémákat – folytatta.

Szerinte van egy másik olvasata is az életnek, amikor kicsit hosszabb ideig lehet egy bizonyos flow állapotában lenni, boldogabbnak lehet lenni, és másként lehet értelmezni a kívülről érkező jeleket. Így a „miért történik ez velem?” helyett a „mit tudok én ebből tanulni?” lehet a fő kérdés.

– Ha az ember elkezdi ezt valóban alkalmazni magára, akkor ez nem olyan nagyon nehéz. Működik ez, sokkal kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb vagyok, sokkal jobban érzem magam a bőrömben – vallotta be.

Nagyon sok évet töltöttem el azzal, hogy ki mit gondol rólam, az vagyok-e, amit ők gondolnak rólam

– mesélte a színésznő, aki sokáig elhitte másoknak, hogy nem elég tehetséges, és ezzel korlátok közé szorította magát. De mára úgy véli, nem lehet a környezetet okolni amiatt, hogy éppen hol tart és kinek gondolja magát. 47 évesen érkezett meg hozzá az a döntő felismerés, hogy saját magát is szeretheti annyira, mint a gyerekét.

Ez még mindig egy úton levés, de iszonyatosan jó érzés, hogy magadnak megadod ezt a szabadságot. Azt a fajta szabadságot, hogy nem kell tökéletesnek lenni, hanem csak úgy jól kell magad érezni.