Dekorálj úgy, mint egy igazi skandináv: 5 tipp, hogy otthon is meglegyen a hygge életérzés!
2022-02-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Az elmúlt években hazánkban is nagy népszerűségnek örvend a skandináv lakberendezés. Letisztult vonalaival, semleges, monokróm színeivel határozottan a mi kedvencünkké is vált. Hogy megkíméljünk az interneten való hosszas keresgéléstől, az alábbi cikkben megtalálsz egy 5 trükköt tartalmazó listát, amelyek segítségével te is az északi országokra oly jellemző belsőépítészet mesterévé válhatsz.

1. Semleges színek

Az északi sarkkör környékén a telek hosszúak és sötétek. Ezért sok fehér és semleges színt használnak, amelyek megragadják a természetes fényt és világossá, otthonossá teszik a szobákat. Használj semleges színpalettát a fehér, krém, barna, szürke vagy akár a fekete árnyalatait.

 

2. Tarts távol magad a szőnyegektől

Kevés szőnyeget használj. Ha az igazi északi téli hangulatra vágysz, fesd le a padlót fehérre, szőnyeget maximum az ágy és a kanapé mellé helyezz el. A vintage szövetek a skandinávok körében is népszerűek, ezáltal úgy érezheted magad, mintha egy nyaralóban lennél valahol a fjordok partján.

 

3. Ne takard el az ablakokat

A skandináv dizájn sajátossága, hogy az ablakok gyakran fedetlenül maradnak. Ahhoz, hogy a lakás lehető legtöbb fényt kapja, általában nincs redőny vagy függöny. Ha mégis a függöny mellett döntünk, mindenképpen egy puha, átlátszót válasszunk, amely nem akadályozza meg a fény bejutását.

 

4. A fa jó

A szabadon hagyott fapadló és mennyezeti gerendák gyönyörűek, ha fehérrel és szürkével kombináljuk. Az eredeti architektúra kiemelése vintage hangulatot kölcsönöz a térnek.

 

5. Pakolj úgy, mint Marie Kondo

Alapszabály, ha egy tárgy már nem okoz örömet vagy nem tesz hozzá semmit a szoba esztétikai megjelenéshez, szabadulj meg tőle. Az északiak büszkék arra, hogy hihetetlenül tiszta, szinte steril szobákat alakítanak ki. Ha megszabadulsz a rendetlenségtől, akkor azokra a dolgokra összpontosíthatsz, amelyekre valóban szükséged van. Nem azt mondjuk, hogy ne legyenek díszpárnáid, vagy egy halom magazin a dohányzóasztalodon, de kerüld a felesleges részleteket, amelyek tönkretehetik az egyensúlyt.

Forrás: Glamour