Cukkinis tojáslepény mentás joghurttal
2024-08-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A lepényhez:

-30 dkg cukkini

-1 cs. petrezselyem

-4 tojás

-1 ek. olívaolaj

A mentás joghurthoz:

-2-3 szál menta

-4 dl natúr joghurt

-2 kk. fűszerpaprika

Elkészítés:

A mentát finomra vágjuk. A joghurtot elkeverjük sóval, borssal, a fűszerpaprikával és a mentával. Érdemes tálalás előtt legalább fél órával elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek.

A cukkinit megmossuk, leszárítjuk, majd héjastól nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra aprítjuk.

A tojáslepényeket egyesével készítjük el. Egy tojást sóval és borssal felverünk, hozzáadjuk a cukkini negyedét, megszórjuk petrezselyemmel és összekeverjük. Bevonatos serpenyőben, kevés forró olajon egyenletesen elterítjük. Mérsékelt lángon pár perc alatt megsütjük az egyik oldalát, majd átfordítjuk, és a másik oldalát is pirosra sütjük. Tálra csúsztatjuk, melegen tartjuk.

Amikor mind a 4 lepény elkészült, félbehajtjuk vagy feltekerjük őket, és a mentás joghurttal megcsurgatva tálaljuk. A maradék szószt külön tálkában kínáljuk hozzá.

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva

Munka: kb. 45 perc