Cukkinis tojáslepény mentás joghurttal
Hozzávalók 4 személyre
A lepényhez:
-30 dkg cukkini
-1 cs. petrezselyem
-4 tojás
-1 ek. olívaolaj
A mentás joghurthoz:
-2-3 szál menta
-4 dl natúr joghurt
-2 kk. fűszerpaprika
Elkészítés:
A mentát finomra vágjuk. A joghurtot elkeverjük sóval, borssal, a fűszerpaprikával és a mentával. Érdemes tálalás előtt legalább fél órával elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek.
A cukkinit megmossuk, leszárítjuk, majd héjastól nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra aprítjuk.
A tojáslepényeket egyesével készítjük el. Egy tojást sóval és borssal felverünk, hozzáadjuk a cukkini negyedét, megszórjuk petrezselyemmel és összekeverjük. Bevonatos serpenyőben, kevés forró olajon egyenletesen elterítjük. Mérsékelt lángon pár perc alatt megsütjük az egyik oldalát, majd átfordítjuk, és a másik oldalát is pirosra sütjük. Tálra csúsztatjuk, melegen tartjuk.
Amikor mind a 4 lepény elkészült, félbehajtjuk vagy feltekerjük őket, és a mentás joghurttal megcsurgatva tálaljuk. A maradék szószt külön tálkában kínáljuk hozzá.
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
Munka: kb. 45 perc