Csokis-narancsos pavlova
2024-12-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók

A pavlova alaphoz:

-4 tojásfehérje

-25 dkg porcukor

-2 teáskanál kukoricakeményítő

-1 teáskanál narancslé

-1 narancs reszelt héja

-10 dkg forgácsolt étcsokoládé

A csokiöntethez:

-10 dkg étcsokoládé

-1 dl tejszín

-1 evőkanál cointrieu (narancslikőr)

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 120°C-ra légkeverés nélkül. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és addig verjük, míg fényes, kemény csúcsokat nem kapunk. Beleszórjuk a kukoricakeményítőt, a narancslevet, a reszelt narancshéjat és a csokoládéforgácsot, majd óvatosan összekeverjük.

Habzsákba töltjük és 4 egyenlő adagot formálunk a masszából egy sütőpapírral bélelt tepsire. 1,5 órán át sütjük, amíg a külső rész ropogós, a belső pedig puha és marshmallow-szerű lesz. A sütőben hagyjuk kihűlni, az ajtót résnyire nyitva tartva.

A csokiöntethez felmelegítjük a tejszínt, levesszük a tűzről, és beletörjük az étcsokoládét. Simára keverjük, hozzáadjuk a cointrieu-t, és alaposan összekeverjük.

Tálaljuk a pavlovakat a csokiöntettel, és narancsszeletekkel díszítve.

Tipp: Fontos, hogy a sütés során ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a hőmérséklet hirtelen változása miatt a pavlova összeeshet. A tojásfehérjét és a cukrot addig verjük, amíg a hab teljesen sima és fényes nem lesz, így biztosítva, hogy a pavlova külső felülete szépen ropogós, belül pedig puha és krémes maradjon.