Csokis keksz eperrel
2024-05-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 14 darabhoz:

-10 dkg étcsokoládé (60%-os)

-15 dkg eper

-1 rúd vanília

-2 tojás

-15 dkg cukor

-15 dkg vaj

-1 csomag sütőpor

-20 dkg liszt

-1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt. Az étcsokoládét apró darabokra tördeljük. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, leszárítjuk, kicsi darabokra vagdaljuk. A vaníliarudat kettéhasítjuk, pépjét kikaparjuk.

A tojásokat a cukorral, a puha vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrot, a vaníliapépet, a csokoládét, az epret és összedolgozzuk.

A tésztából 1-1 evőkanálnyit halmozunk a sütőpapírra, egymástól kb. 4 centire, és a sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. hagyjuk kihűlni, utána kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva