Csokis keksz eperrel
Hozzávalók kb. 14 darabhoz:
-10 dkg étcsokoládé (60%-os)
-15 dkg eper
-1 rúd vanília
-2 tojás
-15 dkg cukor
-15 dkg vaj
-1 csomag sütőpor
-20 dkg liszt
-1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt. Az étcsokoládét apró darabokra tördeljük. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, leszárítjuk, kicsi darabokra vagdaljuk. A vaníliarudat kettéhasítjuk, pépjét kikaparjuk.
A tojásokat a cukorral, a puha vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrot, a vaníliapépet, a csokoládét, az epret és összedolgozzuk.
A tésztából 1-1 evőkanálnyit halmozunk a sütőpapírra, egymástól kb. 4 centire, és a sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. hagyjuk kihűlni, utána kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva