Csobot Adél és Istenes Bence a Balatonnál romantikázott
2022-06-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Csobot Adél és Istenes Bence tavaly beszéltek először arról, hogy komoly nehézségek vannak a kapcsolatukban. Friderikusz Sándornak árulta el Bence az RTL Klubon futó Életünk történetében, hogy még sosem álltak olyan távol egymástól, mint akkoriban.

– Néha olyan szintű ellentétek vannak köztünk, hogy megkérdezzük egymástól, összeillünk-e egyáltalán, de közben mégis együtt vagyunk – mesélte akkor Istenes.

A napokban arra is fény derült, hogy külső segítséget is kértek kapcsolatuk megmentéséhez. Adél és Bence kilenc éve vannak együtt, a kapcsolatukból két kisfiú is született, és noha a tavalyi volt a legkomolyabb mélypont a kapcsolatukban, úgy tűnik, maguk mögött tudhatják azt az időszakot. A végsőkig elmentek annak érdekében, hogy a szerelmüknek adjanak még egy esélyt.

– Hiszünk ebben az egységben, amit nagyon szeretnénk együtt tartani. Mindig mindent megpróbáltunk. Sok mélypontunk volt, amikor gondoltunk kiszállásra, de valahogy a Jóisten mégis azt akarta, hogy együtt maradjunk – vallotta be saját internetes műsorában, az IstenEstben Istenes, aki nemrég az El Caminót is megjárta, hogy a zarándokút során lelkileg is feltöltse magát, illetve mérlegelje, merre tovább.

Számára ez az elvonulás elengedhetetlen volt, hiszen a műsorvezető már két idegösszeomláson is túl van, amelyekből szintén szakember segített kilábalni. Istenes tavaly ráadásul egy súlyos vállsérülést is elszenvedett, ami után megfogadta, lassít.

– Hiszem azt, hogy a testünk folyamatosan jelez, hogy mi a jó a lelkünknek. A sérülésem is egy jel volt, hogy vegyek vissza – vallotta be akkor a Blikknek Bence.

Úgy tűnik, a párnak így végre egy kicsit több ideje jut egymásra és a pihenésre is.

– Akármekkora gödörben is voltak, valahogy mindig visszataláltak egymáshoz. A tavalyi mélypont után szépen, apránként kezdtek újra építkezni, s most sokkal nagyobb türelemmel fordulnak egymás felé. Mindketten lehiggadtak egy kicsit, átérezték, hogy most nagyon fontos a megértés és a közösen töltött idő – mondta a Blikknek a pár egyik, a neve elhallgatását kérő ismerőse.

Noha Adél és Bence nem akartak a kapcsolatukról nyilatkozni, a párterapeuta szerint a közösen eltöltött pillanatok akkor segítenek igazán, ha a kapcsolat alapjaiban változik.

– Ahhoz, hogy egy válságban lévő kapcsolatot megmentsen egy pár, a közös akarat mellett az is kell, hogy minimum egy évig járjanak terapeutához. Vannak természetesen apró praktikák, mint a közösen eltöltött idő, vagy hogy mondjunk el egymásnak öt-öt dolgot, amit becsülünk a másikban, nézegessük a közös, régi fotókat, de az az igazság, hogy ezek mit sem érnek, ha nincs rendszerszintű változás. Ehhez pedig meg kell találni a baj forrását – figyelmeztet Rist Lilla család- és párterapeuta.

Forrás: Blikk