Csirkeszárnyas egytál
2024-11-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-60 dkg csirkeszárny (vagy csirkeszárny-közép)

-1 fej vöröshagyma

-2 gerezd fokhagyma

-1 piros kaliforniai paprika

-1 zöld kaliforniai paprika

-30 dkg burgonya

-1 csokor petrezselyem

-½ dl olívaolaj

-15 dkg kuszkusz

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat a forgóknál félbevágjuk, megmossuk, lecsepegetjük. A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát megmossuk, felkockázzuk. A burgonyát is meghámozzuk, kicsi kockákra daraboljuk. A petrezselymet apróra vágjuk.

Mélyebb serpenyőben, a forró olívaolajon a vöröshagymát megpirítjuk, majd a csirkeszárnydarabokat fehéredésig sütjük benne. Hozzáadjuk az előkészített paprikákat, burgonyát, félig öntjük vízzel, sóval, borssal, a fokhagymával, petrezselyemmel ízesítjük és lefedve, közepes lángon, 30 percig pároljuk.

Ekkor hozzáadjuk a kuszkuszt, felöntjük a kb. 1 dl forró vízzel, összekeverjük és lefedve, lassú tűzön kb. 10 perc alatt készre pároljuk. Tálaláskor húsvillával fellazítjuk és forrón, tányérokba szedjük. Friss zöldségsalátát kínálhatunk hozzá joghurtos öntettel.

Munka: kb. 40 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva