Csirkeszárnyas egytál
Hozzávalók 4 személyre
-60 dkg csirkeszárny (vagy csirkeszárny-közép)
-1 fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-1 piros kaliforniai paprika
-1 zöld kaliforniai paprika
-30 dkg burgonya
-1 csokor petrezselyem
-½ dl olívaolaj
-15 dkg kuszkusz
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat a forgóknál félbevágjuk, megmossuk, lecsepegetjük. A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát megmossuk, felkockázzuk. A burgonyát is meghámozzuk, kicsi kockákra daraboljuk. A petrezselymet apróra vágjuk.
Mélyebb serpenyőben, a forró olívaolajon a vöröshagymát megpirítjuk, majd a csirkeszárnydarabokat fehéredésig sütjük benne. Hozzáadjuk az előkészített paprikákat, burgonyát, félig öntjük vízzel, sóval, borssal, a fokhagymával, petrezselyemmel ízesítjük és lefedve, közepes lángon, 30 percig pároljuk.
Ekkor hozzáadjuk a kuszkuszt, felöntjük a kb. 1 dl forró vízzel, összekeverjük és lefedve, lassú tűzön kb. 10 perc alatt készre pároljuk. Tálaláskor húsvillával fellazítjuk és forrón, tányérokba szedjük. Friss zöldségsalátát kínálhatunk hozzá joghurtos öntettel.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva