5 szabály, amit egy romantikus randin be kell tartanod
2017-11-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi Mint ahogyan azt bizonyára mindannyian tudjuk, nem létezik egy konkrét recept a szerelemre. Azonban pár szabály létezik arra, hogy miként kellene viselkedned egy romantikus randin ahhoz, hogy biztosan sikered legyen a pártalálásban.

Mindegy, hogy először fogsz találkozni valakivel, vagy egy, már ismert személlyel fogsz találkozni, a cél mindenképpen az, hogy a randinak legyen folytatása. Még ha nem is létezik egy konkrét recept a tökéletes párkapcsolathoz, mégis van pár olyan szabály, melyekre, ha figyelsz, nagyobb esélyed lesz egy boldogabb párkapcsolatra.

Lássuk, melyik az az 5 szabály, amit egy romantikus randin nem árt, ha betartasz:

1. Teszteld a terepet!

A szituációtól vagy a beszélgetéstől függetlenül, légy diplomatikus. Légy távolságtartó és próbáld meg nem megsérteni a partneredet. Kerüld el az érzékeny témákat mindaddig, míg meg nem ismered jobban azt, akivel randizol.

2. Az első randin kerüld el az ellentmondásos beszélgetéseket!

Minden olyan beszélgetést, amely a szerelemmel, házassággal, gyerekekkel, jövővel, pénzügyekkel, elköteleződéssel, régi vagy jövőbeli párkapcsolattal, politikai vagy vallási nézetekkel kapcsolatos, mindenképp halasszátok el a későbbi randikra. Ezekről a témákról semmiképp se beszéljetek az első randin. Az első randin mindenképp egy könnyed témájú beszélgetést folytassatok, és ne menjetek bele komolyabb témákba.

3. Ha nincs egy konkrét téma, amiről beszélhetnétek, semmiképp se hozzátok szóba az időjárást!

Bizonyára sokunkkal megtörtént az, hogy főleg az első randin kifogytunk a témákból. Ilyen esetben sokan jelentéktelen beszélgetésekkel próbálják feldobni ezeket a pillanatokat, és az időjárásról vagy a forgalomról kezdenek el beszélgetni. Egy randi alkalmával azt is meg szeretnénk tudni, hogy akkor is szívesen üldögélnénk-e az adott férfi vagy nő mellett, amikor kifogytunk a témákból, így nem baj az, ha néhány percet csak csöndben üldögélünk egymás mellett.

4. Ne említsd meg azt, hogy a szüleid a legjobb barátaid!

Lehet, hogy nagyon szoros kapcsolatot ápolsz a szüleiddel és mindent meg tudsz velük beszélni, azonban a legfontosabb szabály, amit az első randin tehetsz az, hogy ne beszélj a szüleidről. Első randin beszélgessetek inkább a hobbijaitokról és azokról a tevékenységekről, melyeket szerettek! A szülőkről való beszélgetés furcsa lehet egy első randis témának. Az is lehetséges, hogy a partnerednek már nem élnek a szülei, ezért, ha a szüleidről kezdesz el beszélgetni, olyan érzéseket fogsz felkelteni a másikban, ami nem biztos, hogy illik egy romantikus estéhez.

5. A randi végén vonulj ki kecsesen a helyszínről!

Lehet, hogy nem sok szabályra fogsz emlékezni a fentiek közül, és az is lehet, hogy sokat fogsz bakizni és ezáltal furán fogod magad érezni az első randin, azonban ha mégis ilyen helyzetekbe keverednél, ne lépj le nyomtalanul. A legjobb megoldás akkor, amikor bakiztál az, hogy minden helyzetet próbálj meg humorral megmenteni. Ha szégyenkezve távozol a randi helyszínéről, anélkül, hogy visszanéznél, semmi esélyed nem lesz egy második randira. Ha azonban nevetsz a kialakult szituáción és nevetni tudsz magadon, akkor lehetséges, hogy randi partnered értékelni fog emiatt és újra el fog hívni egy második randira.