Csirkemell mézes csokoládészószban
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz:
-4 szelet csirkemellfilé
-2 ek. morzsolt rózsabors
-5 ek. olívaolaj
-10 dkg étcsokoládé (70%-os)
-1 ek. méz
-1 dl főzőtejszín (20%-os)
A körethez:
-60 dkg friss mángold
-3 gerezd fokhagyma
-2 ek. vaj
Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, megsózzuk, és a rózsaborsban megforgatjuk. A mángoldot alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, nagy darabokra tépkedjük (ha vásárláskor a mángoldleveleken rajta van a levélnyele, ne vágjuk le). A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A borsos melldarabokat serpenyőben, a forró olajon körbesütjük, tepsibe tesszük, és a sütőben kb. 15 perc alatt átsütjük, hogy a hús közepe szaftos maradjon.
A csokiszószhoz a csokoládét tálkába tördeljük, vízgőz fölött felolvasztjuk. Belekeverjük a mézet, a tejszínt, és lassú tűzön, lassan keverve 4 percig főzzük.
A körethez mángoldot a forró vajra tesszük, rászórjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, és közepes tűzön összeforgatjuk, hogy a levelek éppen csak összeessenek. Tálaláskor a fokhagymás mángoldot tányérra szedjük, ráfektetjük a felszeletelt mellet, és körbelocsoljuk a mézes csokoládészósszal. Forrón kínáljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva