Csípős udontészta-leves
Hozzávalók 4 személyre
-30 dkg marhahátszín
-3 szál sárgarépa
-2 szál zöldhagyma
-1-2 chilipaprika
-2-3 mk. szójaszósz
-10 dkg udon tészta
Elkészítés:
A hátszínt éles késsel lehártyázzuk, vékony csíkokra metéljük. A répát megtisztítjuk, kisebb hasábokra daraboljuk, a zöldhagymát és a chilit karikákra szeleteljük.
A hátszíncsíkokat lábosba tesszük, felöntjük 1 liter vízzel, sózzuk, ha felforrt a lé, lehabozzuk, majd lassú tűzön háromnegyed puhára főzzük (kb. 30 perc).
Hozzáadjuk a répát, és majdnem készre főzzük. Ekkor beleszórjuk a zöldhagyma-, a chilikarikákat, hozzáadjuk a szójaszószt, és beletördeljük az udontésztát. Aki szereti, a legvégén tehet bele 2 evőkanál vékony csíkokra metélt bambuszrügyet is.
Végül lassú tűzön, kb. 2 percet főzzük, majd lehúzva tűzről, lefedve 5 percig pihentetjük. Forrón tálaljuk.
Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva