Csípős udontészta-leves
2025-03-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-30 dkg marhahátszín

-3 szál sárgarépa

-2 szál zöldhagyma

-1-2 chilipaprika

-2-3 mk. szójaszósz

-10 dkg udon tészta

Elkészítés:

A hátszínt éles késsel lehártyázzuk, vékony csíkokra metéljük. A répát megtisztítjuk, kisebb hasábokra daraboljuk, a zöldhagymát és a chilit karikákra szeleteljük.

A hátszíncsíkokat lábosba tesszük, felöntjük 1 liter vízzel, sózzuk, ha felforrt a lé, lehabozzuk, majd lassú tűzön háromnegyed puhára főzzük (kb. 30 perc).

Hozzáadjuk a répát, és majdnem készre főzzük. Ekkor beleszórjuk a zöldhagyma-, a chilikarikákat, hozzáadjuk a szójaszószt, és beletördeljük az udontésztát. Aki szereti, a legvégén tehet bele 2 evőkanál vékony csíkokra metélt bambuszrügyet is.

Végül lassú tűzön, kb. 2 percet főzzük, majd lehúzva tűzről, lefedve 5 percig pihentetjük. Forrón tálaljuk.

Munka: kb. 25 perc

Fogyasztható: kb. 75 perc múlva