Csaknem 50 évesen anya lett a Bestiák sztárja
2024-01-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Két-három generáció zenei ízlésének meghatározó része volt Papp Henriette, művésznevén Honey, a Bestiák nevű ikonikus lánytrió tagja. Az együttes a kilencvenes években óriási sikereket ért el, aztán Henriette eltűnt a közönség szeme elől. Civil foglalkozást választott, több mint egy évtizede Németországban kezdett új életet, ahol második férje mellett megtalálta boldogságot, és közel ötvenévesen teljesült régi álma, anya lett.

Sikerei csúcsán a csapból is a Bestiák folyt, de hogy mi történt a kulisszák mögött, a rajongók nem láthatták.

– Nem dönthettük el, milyen lesz a frizuránk, a ruhánk vagy a nyilvánosságnak mutatott személyiségünk. Amikor a Bestiák összeállt, hosszú, szőke hajam volt, majd beültettek egy fodrászszékbe, ahonnan, rövid, fekete hajjal távoztam. Nem voltam maradéktalanul elégedett... – emlékezett Papp Henriette, aki már évek óta Németországban él a férjével és túl a negyvenen vált édesanyává.

Az énekesnő és a banda másik két tagja, Moór Bernadett Bedhy és Somorjai Ilona Miss Bee hamar jóban lettek, ám az első koncertjükön kellemetlen szituációval kellett szembesülniük; a Bestiák az ’N Sync nevű amerikai fiúbanda előzenekara volt, a nézők azonban a srácokat akarták látni, nem a lányokat.

– Perceken belül ásványvizes palackokat dobáltak felénk a nézőtérről. Kérdeztük a koncertszervezőt, hogy lemehetünk-e a színpadról, de nemet mondott. Innentől kezdve tíz percen át ilyen hangulatban kellett énekelnünk – idézte fel a „daliás időket” Henriette.

A siker azonban rövidesen megjött, A reggel túl messze van című dalukkal és 1997-ben megjelent első albumukkal csakhamar országosan ismert sztárokká váltak.

– Akkoriban fel sem fogtam, hogy mi történik körülöttem. Hirtelen óriásplakátokon láttam viszont magam, akárhova mentem, szinte mindenhol felismertek. Érdekes, hogy a lányegyütteseknek nehezebb dolguk volt ebben az időben, mert a fiúkat jobban preferálták a lányok, mint a lányokból álló zenekarokat az ellenkező nem.

Diadalútjuk ennek ellenére éveken át tartott, ám 2002. január elsejével a lánytrió hivatalosan feloszlott. Menedzserük, Kozso beperelte a lányokat úgynevezett elmaradt haszon miatt, ám Henriette szerint erre a legkevésbé sem volt oka.

– Kozso tartozott nekünk és nem fordítva, és végül nekünk lett igazunk. Az eset után egyszer találkoztam vele, de szinte átnéztünk egymáson. Ma már, ha eszembe jut, nem haragszom rá, mert az általa teremtett helyzet megtapasztalása is kellett ahhoz, hogy ma boldog, kiegyensúlyozott életem legyen.

Honey a Bestiák után gyerekeknek nyitott tánciskolát; tanítványai több díjat nyertek, időközben pedig kozmetikusként is szép karriert futott be. Akkori házassága zátonyra futott, de több mint tíz éve megismerte jelenlegi férjét, akivel közös fiuk, Matthias egy éve született meg.

– Megérte várni a férjemre, mert vele igazi házasságban élek, közös teherviselés mellett. Hosszú éveken át küzdöttünk azért, hogy gyermekünk lehessen, mire végre a kisfiunk áldásként érkezett az életünkbe. Most, közel ötvenévesen boldog és kiegyensúlyozott vagyok, és semmi pénzért nem adnám fel a jelenlegi életemet – fogalmazott mosolyogva.

A rajongókban időről-időre felvetődik a nosztalgikus kérdés: összeáll-e még valaha a Bestiák? Hiszen manapság a kilencvenes évek retró zenéi az aranykorukat élik. Henriette-nek határozott véleménye van a kérdésről.

– Nem bántam meg, hogy visszavonultam. Több mint tíz éve megpróbálkoztunk a Bestiák feltámasztásával, de ma már nem tennék újabb kísérletet. Boldog vagyok a showbiznisz világa nélkül. Az anyaságban kiteljesedtem, és azt is várom, hogy visszatérhessek a kozmetikusi szakmámba – mondta Honey.