Céklás pulykafasírt
2024-10-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A fasírthoz:

-2 kisebb cékla

-1 kis fej vöröshagyma

-2 gerezd fokhagyma

-50 dkg darált pulykahús

-1-2 tojás

-1 ek. rizsliszt

-1 kk. fűszerpaprika

-1 marék szezámmag

-bő olaj a sütéshez

A körethez:

-1 cukkini

-1 kis fej brokkoli

-1 kínai kel

-2 gerezd fokhagyma

-1 kápiapaprika

-1 ek. szezámolaj

-2 ek. szójaszósz

-1 darabka friss gyömbér

A tálaláshoz:

-5 szál snidling

Elkészítés:

A fasírthoz a zöldségeket megtisztítjuk lereszeljük, majd a hússal és a többi hozzávalóval, sóval, borssal elkeverjük, állni hagyjuk, amíg a köret elkészül.

A körethez a zöldségeket megtisztítjuk, falatnyi darabokra vágjuk. Serpenyőben vagy wokban a felforrósított szezámolajon hirtelen átpirítjuk, ráöntjük a szójaszószt, ráreszeljük a gyömbért, pár percig kevergetjük, majd félretesszük.

A húsmasszából gombócokat formázunk, és a szezámmagban meghempergetjük. Forró olajban kisütjük, papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges olajat, és a zöldségekkel frissen tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc

Fogyasztható: azonnal