Burgonyawaffel sajttal
2024-04-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:

-1 mk. citromlé

-1/2 dl tej

-1 kis csokor snidling

-4 ek. vaj

-2 tojás

-2 csomag burgonyapüré-pehely

-10 dkg liszt

-1/2 tk. sütőpor

-1/2 tk. szódabikarbóna

-1 gerezd fokhagyma

-20 dkg reszelt cheddar sajt

A paradicsomsalsához:

-6 paradicsom

-4 ek. extraszűz olívaolaj

-2 zsályalevél

-1 ek. balzsamecet

Elkészítés:

A salsához a paradicsomot forró vízbe mártjuk, majd a héját lehúzzuk. A húsát villával szétnyomjuk, jól lecsepegtetjük. Azután az olívaolajjal és a zsályalevelekkel együtt serpenyőbe tesszük, 10-15 percig lassan forraljuk. Ezután levesszük a tűzről, kidobjuk a zsályát, belekeverjük a balzsamecetet, sóval ízesítjük. Félretesszük.

A waffelhez a citromlevet elkeverjük a tejjel. A snidlinget apróra vágjuk. A vajat serpenyőben barnulásig pirítjuk (ügyelve, hogy ne égjen meg), majd tálba öntjük. A tejjel és a tojásokkal alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a burgonyapürét, 2 evőkanál snidlinget és óvatosan összedolgozzuk.

Egy kis tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, kevés sót, borsot és az összezúzzott fokhagymát. Beleforgatjuk a tojásos masszába.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük (ha van, grillfokozatra kapcsoljuk). A waffel (gofri)sütőt bekapcsoljuk és hagyjuk, hogy teljesen felmelegedjen, majd 1-1 adag (1 adag kb. 5 dkg) keveréket aranybarnára sütünk benne. A waffeleket megszórjuk a cheddar sajttal és 1-2 percre az előmelegített sütőbe tesszük. Megszórjuk a maradék snidlinggel és még melegen, a paradicsomsalsával tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva