Burgonyawaffel sajttal
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához:
-1 mk. citromlé
-1/2 dl tej
-1 kis csokor snidling
-4 ek. vaj
-2 tojás
-2 csomag burgonyapüré-pehely
-10 dkg liszt
-1/2 tk. sütőpor
-1/2 tk. szódabikarbóna
-1 gerezd fokhagyma
-20 dkg reszelt cheddar sajt
A paradicsomsalsához:
-6 paradicsom
-4 ek. extraszűz olívaolaj
-2 zsályalevél
-1 ek. balzsamecet
Elkészítés:
A salsához a paradicsomot forró vízbe mártjuk, majd a héját lehúzzuk. A húsát villával szétnyomjuk, jól lecsepegtetjük. Azután az olívaolajjal és a zsályalevelekkel együtt serpenyőbe tesszük, 10-15 percig lassan forraljuk. Ezután levesszük a tűzről, kidobjuk a zsályát, belekeverjük a balzsamecetet, sóval ízesítjük. Félretesszük.
A waffelhez a citromlevet elkeverjük a tejjel. A snidlinget apróra vágjuk. A vajat serpenyőben barnulásig pirítjuk (ügyelve, hogy ne égjen meg), majd tálba öntjük. A tejjel és a tojásokkal alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a burgonyapürét, 2 evőkanál snidlinget és óvatosan összedolgozzuk.
Egy kis tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, kevés sót, borsot és az összezúzzott fokhagymát. Beleforgatjuk a tojásos masszába.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük (ha van, grillfokozatra kapcsoljuk). A waffel (gofri)sütőt bekapcsoljuk és hagyjuk, hogy teljesen felmelegedjen, majd 1-1 adag (1 adag kb. 5 dkg) keveréket aranybarnára sütünk benne. A waffeleket megszórjuk a cheddar sajttal és 1-2 percre az előmelegített sütőbe tesszük. Megszórjuk a maradék snidlinggel és még melegen, a paradicsomsalsával tálaljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva