Bundáskenyér másképp
Hozzávalók 2 személyre:
-6 szelet szendvics kenyér
-3 tojás
-2-3 evőkanál tejföl
-só
-bors
-5 dkg reszelt sajt
-kicsi vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A tepsit kikenem vajjal, a tojásokat sózom, borsozom és felverem. Mehet bele a tejföl és ismét átkeverem. Úgy készítem, hogy a kenyereket átforgatom a tojásos keverékbe és ezután kerülnek a tepsibe. (Természetesen az is jó megoldás, ha csak belepakolod a kenyereket és leöntöd a tojásos szósszal). Sokan összetört fokhagymát is tesznek a tojásba, azzal is mennyei.
Egymásra rétegezem a kenyereket, majd leöntöm a tojásos keverékkel. Mehet a 180-200 fokra előmelegített sütőbe. Olyan 20-30 perc kell ahhoz, hogy rendesen átsüljön.
Szórok rá reszelt sajtot és visszadugom a sütőbe 5 percre. Biztos lehetsz benne, hogy egy morzsányi sem fog megmaradni ebből a remek reggeliből.