Brownie sajttorta
2024-12-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 24 szelethez:

A barna részhez:

-20 dkg étcsokoládé

-15 dkg vaj

-5 dkg liszt

-2 ek. kakaópor

-3 dkg étkezési keményítő

-2 tojás

-10 dkg cukor

A fehér részhez:

-50 dkg mascarpone

-3 tojás

-8 dkg cukor

-1 rúd vanília pépje

-7 dkg liszt

Elkészítés:

Az étcsokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a vízgőzről levéve kicsit hűlni hagyjuk. 20 x 20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A barna tésztához közben a lisztet összekeverjük a kakaóporral és a keményítővel. A tojást a cukorral habosra keverjük, vékony sugárban hozzáöntjük a langyos olvadt csokit, elkeverjük, majd beleforgatjuk a száraz alkotóelemeket is. A tészta felét beletöltjük a tepsibe és elterítjük, hogy mindenhova jusson.

A fehér tésztához a mascarponét a cukorral, a tojással és a vaníliapéppel krémesre keverjük, majd beleszórjuk a lisztet, amit szintén elkeverünk benne. A folyékony masszát a barna tésztarészre öntjük.

A sütőt 150 °C-ra előmelegítjük. Közben a márványozáshoz a fehér tészta tetejére halmozzuk a maradék barna tésztát és kanállal szétkenjük benne. Mivel a barna tészta sokkal keményebb, mint a fehér, így nem fog teljesen elvegyülni a kettő, hanem szép márványos hatása lesz a sütemény tetejének. A sütőben 45-50 percig sütjük.

Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd másnapig a hűtőbe tesszük. Hidegen szeleteljük és tálaljuk. Ha még melegen ennénk, kínáljunk hozzá vaníliafagylaltot.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: másnap

1 szelet: 255 kcal