Bőrszépítő bogyós gyümölcsök
2023-06-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Maszkok, méregtelenítő kúrák vagy botox injekciók: igyekszünk mindent megtenni a ráncok ellen. A bőrápolás mellett azonban a táplálkozás is döntő szerepet játszik. A varázsszó? Antioxidánsok. És a bogyós gyümölcsök rengeteget tartalmaznak belőlük!

Akár a mosolygástól, akár a sírástól alakulnak ki - a ráncok senkit sem kímélnek. Mi pedig mindent bevetünk ellenük, pedig azt mondják, minden egyes ránc egy múltbeli pillanat emléke. Ennek ellenére rengeteg mindent megpróbálunk, hogy külsőleg is megőrizzük a belső fiatalságunkat. A megoldás azonban nem mindig az öregedésgátló termékekben vagy a kozmetikusnál rejtőzik.

Varázslatos kémia

Ha kevesebb ráncot szeretnél, érdemes a sötét bogyós gyümölcsöket beiktatni az étrendedbe.

Alapvetően minél sötétebb a gyümölcs, annál jobb - ebben ugyanis több antioxidáns van jelen.

Az áfonya vagy a szeder nagy mennyiségben tartalmazza azt a mágikus kémiai vegyületet, amely támogatja a bőrt a szabad gyökök elleni küzdelemben.

Kicsi, de erős

A bogyós gyümölcsök az antioxidánsok mellett antociánokat is tartalmaznak. Ez egy olyan növényi anyag, amely minimalizálja a ráncokat. A stressz, az UV-sugarak, a nikotin vagy más környezeti hatások hatására a kötőszövet megereszkedik, így bőrünk már nem tűnik olyan feszesnek. Az antociánok viszont támogatják a szervezetben a sejtek megújulását. Az eredmény? Bőrünk hosszabb ideig marad tömör és rugalmas.

Telis-tele minden jóval

Az olyan sötét bogyós gyümölcsök, mint a szeder vagy az áfonya lehet, hogy kicsik, de tele vannak fontos tápanyagokkal. A vitaminok, a kálium vagy a cink, valamint az antioxidánsok és az antociánok nemcsak megfiatalítanak minket, hanem általános közérzetünkre is jó hatással vannak.