Boros csirkecomb
2024-11-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-4 csirkecomb

-1 ek. sültcsirke-fűszerkeverék

-2 szál sárgarépa

-1 szál fehérrépa

-1 fej karalábé

-30 dkg apró burgonya

-20 dkg barna csiperkegomba

-2 fej salotta- vagy vöröshagyma

-4 szál kakukkfű

-5 dl (alma)bor

Elkészítés:

A cserépedényt hideg vízbe beáztatjuk. A combokat megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, keresztbe bevagdaljuk félig a csontig. A fűszerkeverékkel bedörzsöljük, kicsit állni hagyjuk. Amíg a hús pihen, a zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb, rusztikus darabokra vágjuk, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk.

A zöldségeket elrendezzük a jól beáztatott cserépedényben, megszórjuk a kakukkfűlevelekkel, tetejére fektetjük a csirkecombokat, és meglocsoljuk a borral.

Az edényt lezárják, és a hideg sütőbe tesszük. A sütőt ekkor 180 -ra melegítjük, és a húst 1 órán át sütjük. Ekkor levesszük a tetőt és a megpuhult combokat kb. 15 perc alatt szépen megpirítjuk.

Munka: kb. 20 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva