Boros csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
-4 csirkecomb
-1 ek. sültcsirke-fűszerkeverék
-2 szál sárgarépa
-1 szál fehérrépa
-1 fej karalábé
-30 dkg apró burgonya
-20 dkg barna csiperkegomba
-2 fej salotta- vagy vöröshagyma
-4 szál kakukkfű
-5 dl (alma)bor
Elkészítés:
A cserépedényt hideg vízbe beáztatjuk. A combokat megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, keresztbe bevagdaljuk félig a csontig. A fűszerkeverékkel bedörzsöljük, kicsit állni hagyjuk. Amíg a hús pihen, a zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb, rusztikus darabokra vágjuk, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk.
A zöldségeket elrendezzük a jól beáztatott cserépedényben, megszórjuk a kakukkfűlevelekkel, tetejére fektetjük a csirkecombokat, és meglocsoljuk a borral.
Az edényt lezárják, és a hideg sütőbe tesszük. A sütőt ekkor 180 ℃-ra melegítjük, és a húst 1 órán át sütjük. Ekkor levesszük a tetőt és a megpuhult combokat kb. 15 perc alatt szépen megpirítjuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva