Barátságból szerelem? Ezt kell tenned!
2023-06-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

A plátói vagy baráti kapcsolatok gyakran kiváló alapot képeznek a mélyebb és hosszú távú romantikus kapcsolatok számára. Azonban sok nő elbizonytalanodik, hogy valóban ezt szeretné-e, és ha igen, akkor hogyan mondja el a partnerének? Ha Te is hasonló cipőben jársz, akkor itt kell kezdened!

 

Nézz magadba!

Az első lépés a saját érzéseid és vágyaid felfedezése. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy valóban vonzódsz-e ehhez a személyhez, és készen állsz-e egy romantikus kapcsolatra vele. Ismerd meg önmagad, az érzéseidet, és legyél teljesen őszinte magadhoz.

Ne félj felhozni a témát!

Ha már biztos vagy a saját érzéseidben, akkor ne tartsd meg magadnak. Fontos, hogy megoszd a partnereddel is az érzéseidet és szándékaidat. Legyél őszinte és nyílt. Mondd el neki, hogy szeretnéd magasabb szintre helyezni kettőtök kapcsolatát, és kíváncsi vagy az ő érzéseire is ezzel kapcsolatban.

Ne siettesd!

Engedd, hogy minden a maga természetes tempójában haladjon. Fokozatosan lépjetek egyről a kettőre, hiszen idő kell ahhoz, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz, és legyőzzétek az eddigi gátlásaitokat.



Ez is érdekelhet! - Hogyan ne legyél egy plátói szerelem megszállottja?

 

Szervezzetek közös programokat!

Lehet, hogy eddig is sokat lógtatok együtt, de meg volt köztetek az a 3 lépés távolság. Minden közös programon próbáljatok egy-egy lépéssel közelebb kerülni egymáshoz. Fokozatosan engedjetek egyre többet, és közben figyeljétek meg, hogy miként reagál a másik, és miként alakulnak az érzéseitek.

Ne állj meg itt!

Ha már elég közel kerültetek egymáshoz, és valódi párkapcsolattá forrta ki magát a viszony köztetek, akkor sem szabad abbahagynotok a munkát. Egy kapcsolatot ápolni kell, folyamatosan törődni vele. Közösen tennetek kell azért, hogy együtt fejlődjetek, és mind szorosabbá váljon a kötelék.

 

Egy valódi párkapcsolat kialakítása sosem egyszerű, és senkinek nem megy egyik pillanatról a másikra. Csakis türelemmel és odafigyeléssel érhetsz el valamit. Ha viszont mégsem sikerül, a baráti kapcsolatot akkor is értékelned kell és megbecsülnöd, hiszen az is a Tiéd.